Jakub Konečný
12. října 2010 • 23:11

Výhra 2:0? Pět důvodů, proč to nebylo víc

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozkaz zněl jasně. Vyhrát – a pokud možno co nejvyšším rozdílem. Češi sice Lichtenštejnce na jejich hřišti přehráli a porazili, ovšem „pouze“ 2:0. Proč svou převahu nedokázali vyjádřit přesvědčivěji? Portál iSport.cz nabízí pět důvodů.



1. Málo šancí
Utkání mělo očekávaný průběh, byl to klasický souboj favorita s outsiderem. Češi svého soupeře tlačili do vápna, jenže jejich tlak byl z valné části jalový. Žádný festival jasných gólových příležitostí se nekonal. „Kolikrát nám chyběl krok nebo víc přesnosti při finální přihrávce,“ všiml si nejlepší ligový střelec Jan Rezek.

2. Nevýrazné standardky
To už je v této kvalifikaci česká klasika. Standardní situace svěřencům Michala Bílka opět nijak výjimečně nešly. Zaujal vlastně jen přímý kop Jaroslava Plašila, který neskončil gólem, byť byl ještě tečovaný. A vůbec, vzhledem k technické převaze si hosté měli v malém knížectví vypracovat trestných kopů mnohem víc.

Plašil padá přes Rechsteinera.Foto Jaroslav Legner (Sport)

3. Střelba z dálky
Tedy pokud nepovažujeme za střely z dálky ty dvě gólové – jak Tomáš Necid, tak Václav Kadlec pálili z hranice pokutového území. V českém rejstříku však scházely klasické pumelice z pětadvaceti metrů, případně větší vzdálenosti. K jediné pořádné se dostal Jan Polák, ale míč neumístil mezi tyče. Další šutéři však bohužel nechali své kolty zavěšeny proklatě nízko.

4. Záludný soupeř
Pozor, Lichtenštejnci ukázali mnohem víc fotbalové kvality než slovutnější Skotové. Čechy vyděsili v prvním poločase třemi báječně zahranými standardními situacemi, nebezpeční uměli být i při rychlých brejcích. Proto jejich soupeř nemohl jít do maximálního rizika, Roman Hubník a spol. museli neustále myslet na zadní vrátka.

Kadlec se prodírá bránícími domácími hráči.Foto Jaroslav Legner (Sport)

5. Bednářovo YouTube
Jistě, v rozhodujícím momentě míč nevyzpytatelně poskočil. Jenže kdyby Roman Bednář ve své vyložené šanci už předem neslavil a místo toho se plně soustředil, byl by rozdíl v konečném výsledku nejméně třígólový. Celá akce byla nádherná a finální přihrávka Michala Kadlece cizelérská jako pat Tigera Woodse v jeho nejlepších letech. Před Bednářem zívala odkrytá brána, jenže útočník West Bromwiche ji z několika kroků dokázal minout. Řekl si tak o místo v silvestrovském sestřihu.

Zdeněk Pospěch si diriguje spoluhráče.
Zdeněk Pospěch si diriguje spoluhráče.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud