Richard Šíma
14. června 2012 • 20:19

Doplatí Obraniak na své chování? Proti Čechům prý nebude hrát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z VARŠAVY | Polský ofenzivní záložník Ludovic Obraniak se pro utkání s Českem dost možná nevejde trenéru Franciszku Smudovi do sestavy. Může za to údajně jeho chování v závěru utkání Poláků s Rusy. Smuda jej v posledních fázích zápasu stáhl ze hry a Obraniak kvůli tomu vztekle nakopl láhev s pitím. V okolí týmu se teď mocně spekuluje o tom, že záložník Poláků kvůli tomu dohrál. Aspoň prozatím.



Obraniak neuhlídal své emoce a zjevně přestřelil. V devadesáté minutě utkání Polsko – Rusko se chystal zahrát přímý kop, jenže Smuda se zrovna rozhodl stáhnout ho ze hry.

Francouzský rodák to neunesl, po odchodu ze hřiště nakopl láhev s pitím a cosi přitom zakřičel. Polský trenér nechtěl incident po zápase příliš komentovat.

„Proč zareagoval takovýmto způsobem? To se musíte zeptat jeho,“ řekl tehdy Smuda. „Rozzlobilo ho, že jsem ho nenechal rozehrát přímý kop, ale já už jsem přemýšlel nad tím, co bude následovat. A chtěl jsem zajistit defenzivu, abychom ještě neinkasovali,“ vysvětlil trenér Poláků a zdálo se, že věc je uzavřena.

Jenže s přibývajícím časem začaly z polského tábora prosakovat informace o tom, že Obraniak, který si v úvodních dvou zápasech nevedl na hřišti nijak špatně, v tom třetím hrát nebude. Že šanci dostane Adrian Mierzejewski.

A že se jedná o důsledek Obraniakova počínání. „Zachoval se jako náladový puberťák,“ pravil na Obraniakovu adresu Józef Mlynarczyk, bývalý dlouholetý polský reprezentační gólman. „Pokud nebude hrát a bude to nějaká forma trestu, souhlasím s takovým řešením,“ řekl Mlynarczyk.

Smuda ostatně nemá problém vyřadit hráče, jehož chování se mu nezamlouvá. Kvůli alkoholovým incidentům vyhodil v minulosti z reprezentace například gólmana Boruce, stopera Žewlakowa, a ještě před nimi dvojici Peszko - Ivaňski.

Obraniaka takový postih nepotká, v kádru nepochybně zůstane, ale o tom, jestli nastoupí do hry, se i mezi polskými novináři čile pochybuje. „Mohu ujistit, že žádný problém uvnitř týmu nemáme,“ klidnil včera atmosféru Hubert Malowiejski, asistent kouče Smudy.

„Ano, Ludovic se nezachoval jako profesionál. Věc jsme ale vyřešili a uzavřeli,“ prohlásil asistent. Obraniak se údajně za své chování omluvil. Zda do utkání s Českem nastoupí, nebo nikoliv, o tom Malowiejski mluvit nechtěl.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud