Tomáš Podvín
10. května 2016 • 09:48

Baroš: EURO dám už jen jako fanoušek, pak chci být fotbalový táta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na konferenci o EURO pořádanou deníkem Sport a Unií českých fotbalových trenérů přišel dobře naladěný. Účastník tří evropských šampionátů a nejlepší střelec jednoho z nich Milan Baroš fanouškům prozradil, jak se hráč na mistrovství Evropy cítí a co všechno vnímá. Rovněž se rozpovídal o svých plánech.



Baroš byl na EURO 2004 v Portugalsku, 2008 ve Švýcarsku a Rakousku a 2012 v Polsku a na Ukrajině. Jednoznačně nejvíce se mu povedl hned první šampionát, na kterém předváděla česká reprezentace skvělé výkony, a tehdy mladý dravý útočník se stal s pěti góly nejlepším střelcem turnaje.

„Když se ohlédnu, EURO v Portugalsku jsme měli vyhrát,“ měl Baroš na konferenci jasno. Naopak těžký byl pro něj šampionát v roce 2012. „Neměli jsme podporu fanoušků, trenéra Bílka i mě vyhazovali už před prvním zápasem na turnaji,“ vzpomínal.

Jinak si ale Baroš EURO vždy vychutnal. „Všechny tři šampionáty, na kterých jsem startoval, jsem si užil. Ta atmosféra vás úplně pohltí. Víte, že vás sleduje celý svět,“ popisoval. „Myslím, že si to užije i každý letos ve Francii,“ dodal.

Trenérem určitě nebudu

Právě šampionát, který začíná za měsíc, se mohl týkat znovu i Baroše. Když předváděl v dresu Mladé Boleslavi na podzim výborné výkony, objevily se totiž spekulace o jeho návratu. A trenér národního týmu Pavel Vrba přiznal, že Baroše bude sledovat.

Jenže čtyřiatřicetiletý útočník od té doby prodělal další zranění a nyní není v ideálním herním rytmu. „EURO ve Francii už budu sledovat pouze jako fanoušek. Tak mi to vyhovuje a užívám si to. Ale samozřejmě budu klukům přát,“ prozradil Baroš.

Konference před EURO: Experti odhadli nejen české šance
Video se připravuje ...

Zkušený forvard s bohatými zkušenostmi ze zahraničí také přiblížil, jak hráč na EURO „žije“ a co všechno ho obklopuje. „Fotbal je všude, běží neustále v televizi, takže sledujete i zápasy ostatních skupin. Nejvíce samozřejmě té, ze které může vzejít váš soupeř,“ tvrdil.

Baroš každopádně mluvil nejen o minulosti, ale také o svých budoucích plánech. „Chci určitě ještě hrát. Bude záležet na zdravotním stavu, ale plánuju ještě nějakou dobu hrát,“ řekl jasně.

A co potom? „Trenérem určitě nebudu, to je neuvěřitelná práce. Obdivuju všechny trenéry. Jako hráč máte po konci tréninku padla, ale trenér musí zalézt do kanceláře a dál pracovat a analyzovat,“ smál se.

„V prvních letech po konci kariéry chci vynahradit rodině, co mi fotbal vzal. Chci se hodně věnovat dětem, vozit je na po fotbalech, prostě být takový fotbalový táta,“ vyzradil Baroš.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud