Jan Podroužek
16. června 2016 • 11:05

Tajfun, mozek hry, tempař. Kdo jsou největší hvězdy Chorvatska?

Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se v článku na největší hvězdy příštího soupeře českých fotbalistů na EUROPodívejte se v článku na největší hvězdy příštího soupeře českých fotbalistů na EUROFOTO: Koláž iSport.cz

    To nejhorší už je pryč, chtělo by se říct. Jo, houby s octem. Tihle hrají taky v Realu Madrid, v Barceloně, v Juventusu... Luka Modrič, Ivan Rakitič, Mario Mandžukič, Ivan Perišič. Češi stáli na EURO poprvé proti španělskému svěráku, zítra je vyzkouší chorvatské tornádo (18.00 SELČ). Tým s megahvězdami, který se vidí s medailí na krku, možná i s titulem. Kdo jsou největší hvězdy výběru trenéra Ante Čačiče?

  • Ivan Rakitič

    Ivan Rakitič se prosadil do nabité základní sestavy BarcelonyFoto Reuters

    28 let, záložník, Barcelona
    Klubová bilance v sezoně: 55 zápasů/9 gólů

    „Raketa“, mistr jemné techniky a všelijakých přihrávek. Možná má oči i na patách, dokonale svým charakterem zapadl do metodické a strojové hry Barcelony. Na rozdíl od Modriče je daleko nebezpečnější ve finální fázi hry, víc se tlačí do zakončení a je, co se týče branek, produktivnější. S ním nemá Chorvatsko jeden mozek hry, ale rovnou dva.

    Lafata: Chorvati jsou kvalitativně v těsném závěsu za Španěly
    Video se připravuje ...

  • Luka Modrič

    Luka Modrič vystřelil svým gólem Chorvatům výhru nad Tureckem v prvním zápase na EUROFoto Reuters

    30 let, záložník, Real Madrid
    Klubová bilance v sezoně: 44 zápasů/3 góly

    Klasický „tempař“, tvůrce a motor hry. Jak v Realu Madrid, tak v reprezentaci. Chorvatský Andrés Iniesta . Občas se mu vyčítá nedostatečná účast v defenzivě, to ale tvrdě vyvrátil svým výkonem v prvním zápase na EURO proti Turecku. Od nevysokého záložníka hrozí nebezpečí hlavně v předfinální fázy, klíčové akce budou téměř výhradně začínat a vznikat u něj.

    Pozorovatel Chorvatů Plachý: Jak zastavit Modriče? Blbě
    Video se připravuje ...

  • Ivan Perišič

    Ivan Perišič je pro chorvatské fanoušky největší hvězdou týmuFoto Reuters

    27 let, záložník, Inter Milán

    Klubová bilance v sezoně: 37 zápasů/9 gólů
    Když se bavíte s Chorvaty o hvězdách týmu a podsouváte jim Modriče s Rakitičem, jen uznale pokynou. Ale sami pak spustí o jiném muži. O Ivanu Perišičovi. Je to jiný typ fotbalisty, dostane míč před bránu soupeře za pár vteřin. Ne pomocí ťukesu, ale bleskovou rychlostí a přímočarostí, kličkami přes protihráče. Tajfun na kraji hřiště.

    ANKETA mezi experty Sportu: Recept na Chorvaty? Uhlídat Modriče a Rakitiče
    Video se připravuje ...

  • Mario Mandžukič

    Mario Mandžukič nasázel za Juventus ve 36 utkáních 13 branekFoto Reuters

    30 let, útočník, Juventus

    Klubová bilance v sezoně: 36 zápasů/13 gólů
    Každý ho zná jako toho muže na hrotu sestavy. Jenže není to typický útočník, typický koncový hráč. Na to, na jaké hraje pozici, by si jeho sláva žádala ala možná vyšší počet vstřelených branek. Je to proto, že se víc stahuje dovnitř hřiště a víc se zapojuje do mezihry, hry, souhry. Zůstává nebezpečný, zároveň vytváří dost prostoru pro své další ofenzivní spoluhráče.

    Druhým soupeřem Česka je Chorvatsko plné hvězd
    Video se připravuje ...

  • Marcelo Brozovič

    Záložník Marcelo Brozovič spálil proti Turecku velké šanceFoto Reuters

    23 let, záložník Inter Milán

    Klubová bilance v sezoně: 35 zápasů/7 gólů
    V první řadě, levá pravá není problém. V druhé řadě, dost často nedrží pozici, hraje nátlakově, akce si vytváří buď úplně sám, nebo narážečkou, asistuje, zakončuje. Inter Milán si ho vytáhl z Dinama Záhřeb pro jeho úžasnou produktivitu z pozice podhrotového hráče. Je to další z velmi nebezpečných hráčů, který těží ze souhry hvězdných středopolařů, ale i z vlastní dovednosti.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud