Jonáš Bartoš
2. června 2021 • 15:02

Čechy sledují na tréninku i krávy! Mezi vrcholky hor se ostřelují slávisté

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z VALLESU | Na hřiště to mají pár kroků z hotelu. Kolem se rozprostírá nádherná horská scenérie Jižního Tyrolska, konkrétně idylické prostředí italského regionu Gitschberg Jochtal. Slunce se skrývalo pod mraky, což ale vůbec nevadilo. Čeští fotbalisté si během přípravy na EURO užívají ideální podmínky, tomu odpovídá i dosavadní atmosféra herního kempu. Deník Sport je na místě a monitoroval středeční dopolední trénink.



Hráčům v pořadí třetí den na soustředění začal videem a taktickou přípravou, odstartovalo se po snídani v deset dopoledne. Do „práce“ na hřiště se šlo až na jedenáctou. Po rozpacích na úvod kempu, kdy Češi dokonce zamířili na jeden trénink na jiné hřiště, tentokrát už od rána místní správci trávník sekali a poctivě kropili.

Jako první vyšli z hotelu Tomáš Vaclík a Tomáš Kalas, za nimi brzy napochodovali na dopolední jednotku další. Na trávníku chyběl jediný hráč - Adam Hložek. Sparťanský talent se kvůli lehčímu zranění kyčle, které ho trápilo už v závěru ligové sezony, připravuje zatím individuálně. Lékaři ovšem ujišťují, že by ofenzivní hráč měl být do startu EURO stoprocentně nachystaný.

ČESKÝ PROGRAM

30. května sraz v Praze
31. května odlet na soustředění v Itálii
4. června Itálie – Česko (Boloňa)
6. června návrat do Prahy
8. června Česko – Albánie (Praha)
14. června Skotsko – Česko (Glasgow?)
18. června Chorvatsko – Česko (Glasgow?)
22. června Česko – Anglie (Londýn)

Nástup českého týmu na hřiště sledoval hlouček novinářů, ale i krávy z vedlejší louky. Horská krajina nabízí i tyhle vtipné scenérie, své nové „fanoušky“ se zájmem sledovali i samotní hráči.

Trénink začal klasickými záležitostmi. Krátké protažení, dvě skupinky si s chutí zahrály upravené báčko. Hlouček „slávistů“ si nic nedaroval, míčem se z voleje ostřelovali velmi tvrdě a nekompromisně, až se Jan Bořil slušně kroutil. Ve druhé skupince schytali lehký záhlavec poražení Ondřej Čelůstka či Michael Krmenčík, naopak opodál dění zůstala dvojice z West Hamu Tomáš Souček a Vladimír Coufal. Spolu si přihrávali delší balony, které ve vzduchu zpracovávali a z druhého doteku posílali svému parťákovi zpátky. Oběma to krásně lepilo…

Krásná horská krajina Jižního Tyrolska, kde trénuje český národní tým
Krásná horská krajina Jižního Tyrolska, kde trénuje český národní tým

Vše samozřejmě doprovázely vtípky a štiplavé komentáře. Na kempu v Itálii už hráči na konci náročné sezony kondici ani speciální dovednosti nenaženou. Jde spíš o dobití baterek, psychické nastavení a utužení kolektivu. Případně oživení taktických prvků, které s nimi trenéři drilovali i na minulých srazech. Příprava postupně graduje k páteční zatěžkávací zkoušce proti Itálii, na níž jedou Češi do Boloni.

Po úvodních patnácti minutách trénink pokračoval v uzavřeném režimu pro veřejnost. Trenéři se zde věnují především nácviku speciálních útočných i defenzivních situací, vše zpestřují hrou. Tak, aby kádr vše bavilo, na dobré atmosféře v mužstvu si vedení obzvlášť zakládá.

Český tým čeká ve středu ještě jeden odpolední trénink, ve čtvrtek odtrénuje v Tyrolsku dopoledne a pak se přesune do Boloni, kde od 20:45 vypukne zápas s Itálií. V úterý 8. června odehrají svěřenci Jaroslava Šilhavého generálku v Praze na Letné proti Albánii, do mistrovství Evropy vstupují 14. června zápasem proti Skotsku, který se pravděpodobně odehraje v Glasgow.       

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud