Štěpán Filípek
2. prosince 2023 • 13:00

Kotrba: Coufal mě překvapil. „Granát“ Řepka? S ním bychom vyhráli EURO

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to poslední rána – a nepřišla zvenčí, ale zevnitř. Noční výlet trojice Vladimír Coufal, Jan Kuchta a Jakub Brabec bral reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý jako zradu a poslední kapku, po níž rezignoval na svou funkci. Alespoň o tom tak mluvil. „Jsem přesvědčený, že to nebyl důvod, proč Jarda skončil. Měl to připravené,“ myslí si ovšem zkušený kouč Jiří Kotrba. Ve speciálním videorozhovoru se zamýšlí nad tím, jak by se mělo nyní vůči provinilcům postupovat, hlavně co do jejich dalších startů za národní tým a účasti na mistrovství Evropy.



Bývalý kouč Sparty, Jablonce či Příbrami tvrdí, že ho zarazilo hlavně chování Coufala. „Měl jsem ho v Liberci, i když krátce, a většího profesionála jsem nezažil,“ vzpomíná a snaží se najít vysvětlení, proč se na tah do olomouckého klubu Belmondo před kvalifikačním zápasem s Moldavskem opora West Hamu vydala.

Pokud jde o další využití Coufala a spol., není Kotrba proti. Tedy při splnění určitých podmínek. „Trenér musí být přesvědčen, že jeden, dva nebo všichni mužstvu pomůžou,“ říká. 

V téhle souvislosti připomíná případ stopera Tomáše Řepky, jehož trenér Karel Brückner po nejrůznějších peripetiích nadobro vyškrtl z nominací. „Nechtěl mít granát v kalhotách. Přitom jsem přesvědčen, že kdyby byl Řepka na EURO 2004, získali bychom titul,“ tvrdí Kotrba a objasňuje proč.

Podívejte se na jeho pohled ve VIDEU.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud