Ondřej Škvor
29. listopadu 2023 • 16:10

Tvrdík o snaze získat Trpišovského pro národní tým: Již se opravdu zlobím

Vstoupit do diskuse
49
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová asociace se stále nevzdala naděje, že na reprezentační lavičku přivede nejúspěšnějšího trenéra současnosti Jindřicha Trpišovského. Jenže jeho slávistický šéf Jaroslav Tvrdík takovou možnost opakovaně odmítá. A strahovské snahy už ho dokonce začínají štvát.



Možnost, že by Trpišovský vedl národní tým, se neobjevuje poprvé. Mluvilo se o ní už po neúspěšné baráži o mistrovství světa loni v březnu.

To ještě zůstal Jaroslav Šilhavý.

Silněji se jméno slávistického trenéra zmiňovalo letos v říjnu v souvislosti s výbuchem 0:3 v Albánii.

To také ještě zůstal Jaroslav Šilhavý.

Po postupu na EURO však už skončil a následně výkonný výbor rozhodl o vzniku pětičlenné pracovní komise v čele s předsedou Petrem Fouskem s úkolem najít nového trenéra, jeho realizační tým a reprezentačního manažera.

A Trpišovský figuruje v jejích úvahách, což je pochopitelně logické. Ovšem zdá se, že na téhle cestě nenajdou cíl. Vyplývá to ze slov slávistického šéfa Jaroslava Tvrdíka. Ten pro iSport.cz prohlásil. „Již se opravdu zlobím. Opakovaně a jasně slyšeli NE. A přesto chtějí jednat přímo s Jindrou. Podle předpisů, které by měli znát, bez souhlasu klubu nesmí v době platné smlouvy jednat. A ten souhlas nemají a nedostanou. Možná když si to přečtou u vás takto jasně, tak to konečně pochopí.“

Je tedy jisté, že na EURO 2024 povede český tým jiný trenér. Na doplnění, Jindřich Trpišovský podepsal letos v dubnu ve Slavii novou smlouvu, která platí do léta 2026. 

Anketa

Kdo by měl vést fotbalovou reprezentaci?

Vítězslav Lavička
Martin Svědík
Ivan Hašek
Michal Bílek
někdo jiný

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
49

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud