11. září 2013 • 09:20

Češi už nejsou zdaleka tak silní jako dřív, píší Italové po postupu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italská média po úterním vítězství fotbalové reprezentace 2:1 nad českým výběrem slaví postup na mistrovství světa do Brazílie. Italové si ho podle nich za výkony v kvalifikaci zasloužili, naopak český tým v Turíně potvrdil, že už zdaleka není tak silný a nebezpečný jako před několika lety.



"Itálie znovu předvedla, že má nad soupeři z kvalifikace lehce navrch. Zato Češi ukázali, že jsou skutečně velmi vzdálení tomu týmu, jímž byli ještě před pár lety," píše La repubblica krutou pravdu.

Podle deníku Bílkvoi svěřenci nedokázali využít překvapivou výhodu, která přišla po Kozákově trefě, a v druhé půli podlehli tlaku domácích. "V závěru, kdy hosté museli riskovat všechno, už byli schopní jen neplodně ohrožovat Buffona," konstatují spokojeně autoři.

Podle Corriere dello Sport nebyla první půle "nijak pamětihodná".

"Modří vstoupili do hry povzbudivě a na začátku zápasu jasně dominovali. V 19. minutě ale Kozák úspěšně dokončil skvělou akci a Prandelliho výběr na chvíli ztratil jasnou mysl. I Balotelli měl zjevně smolnou chvilku a neproměnil dvě vyložené gólové šance," uvedl list. "V druhém poločase ale přišel obrat a Itálie si vydechla," dodal autor.

Stampa označila Kozákův vedoucí gól za studenou sprchu. "Ale Prandelliho tým neztratil hlavu a dokázal reagovat," napsal deník.

Limberský po Itálii: Trenér Vrba k národnímu týmu nepůjde
Video se připravuje ...

Kozák: Bílek poděkoval nám, my jemu. Odvedl dobrou práci
Video se připravuje ...

Český smutek po porážce v Itálii. Výsledek 1:2 znamená, že naděje na postup na brazilský šampionát se prakticky rozplynuly
Český smutek po porážce v Itálii. Výsledek 1:2 znamená, že naděje na postup na brazilský šampionát se prakticky rozplynuly

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud