9. října 2017 • 09:40

Lüftner debutoval za Česko: Po krásném roce se mi splnil dětský sen

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační debut si proti San Marinu odbyl stoper Michael Lüftner. Po své premiéře byl šťastný. „Splnil jsem si dětský sen, protože pro mě osobně je hrát za svou vlast nejvíc, co můžu dokázat. Jsem za to strašně rád. Musím zaklepat, mám za sebou krásný rok. Daří se mi. Budu jen rád, když v tom budu pokračovat,“ odkázal obránce na jarní titul se Slavií a následný přestup do dánského klubu FC Kodaň.



Stal se 43. hráčem, kterého trenér Karel Jarolím za své vlády postavil. Cítil větší šanci hrát, když viděl, kolik hráčů šanci dostává? „Nemyslel jsem na to. Byl jsem ve Slavii, s níž jsem vyhrál titul. Pak jsem se soustředil jen na Kodaň. Ale teď jsem tu druhý sraz za sebou, teď jsem dokonce nastoupil v základu,“ prohlásil Lüftner.

Jako obránce nemá duely proti outsiderům, jako je San Marino, úplně rád. „Pro mě je rozhodně těžší hrát takové zápasy, musíte se koncentrovat na dvě tři šance a jejich protiútoky. Je to pro mě těžší než hrát normální zápas,“ přiznal.

O motivaci však neměl podle něj nikdo nouzi. „Motivaci jsme měli. Věděli jsme, že musíme vyhrát, abychom se dostali do druhého koše pro nasazení do další kvalifikace. Byl to důležitý zápas. Jsme rádi, že jsme vyhráli o pět gólů. Mohli jsme ale vyhrát i 10:0, protože jsme zahodili mraky šancí,“ zhodnotil Lüftner utkání.

Potenciál v kádru podle něj určitě je. „Mohu hodnotit jen za dobu, co jsem tu byl. Ten kádr má velkou kvalitu. Ano, nepovedla se kvalifikace o mistrovství světa, ale hráči tu nejsou špatní, mají velkou kvalitu, hrají v zahraničí. Tým má velký potenciál. Když zůstane pohromadě a trenér taky, tak to v příští kvalifikaci může být dobré,“ poznamenal Lüftner.

Má budoucnost u reprezentace? Nerad odcházím od rozdělané práce, říká trenér Jarolím
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud