15. června 2011 • 20:38

Hráli jako Barcelona, chválí Španěly Beránek

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTA - Po výhře s Ukrajinou byli čeští mladíci plní sil a sebevědomí, na další utkání správně nažhavení. Jenže duel se Španělskem národnímu týmu nevyšel. "Lvíčata" prohrála 0:2 a o postup do semifinále mistrovství Evropy se poperou v nedělním zápase s Anglií. "Hráli podobně jako Barcelona, nedali nám šanci," ocenil kvality Španělů Miroslav Beránek, který utkání komentoval pro iSport.cz.



Španělští mladíci od prvních minut diktovali tempo hry, na trávníku jasně dominovali. Přesně, jak to má v popisu práce jejich první tým či kouzelníci z Barcelony.

"Celý zápas vynikaly jejich individuální kvality. Po třech přihrávkách jsme byli bez míče, hrozili jsme pouze ze standardních situací. To na rozjeté Španěly nemohlo stačit," všiml si Beránek, který dovedl Čecha a spol. k vítězství na mistrovství Evropy jedadvacítek v roce 2001.



Do kabin šli čeští hráči za stavu 0:1, pořád nebyl důvod k panice. I s Ukrajinou zabralo mužstvo až po přestávce, kdy nepříznivý stav dokázalo otočit. Jenže jakýkoliv pokus o návrat do utkání Španělé rychle utli. Už ve 47. minutě se podruhé trefil Adrián a o zápase bylo rozhodnuto.

"Bohužel se nevyplnilo mé přání, aby utkání zůstalo co nejdéle 0:1. Mohli jsme mít prostor pro vyrovnání, dát gól klidně až na konci utkání," litoval Beránek druhé branky v české síti.

Trenér Dovalil během zápasu zkoušel všechno možné. Protočil sestavu, už v poločase stáhl nejlepšího střelce kvalifikace Pekharta. "Na lavičce dělali, co mohli. Ale v tomhle utkání bylo téměř jedno, kdo na trávník šel. Španělům po druhé brance narostlo sebevědomí, prakticky nešli zastavit," hodnotil výkon mladíků z Pyrenejského poloostrova.

Adam Hloušek se snaží obrat o míč Španěla Thiaga
Adam Hloušek se snaží obrat o míč Španěla Thiaga


Řádila zejména dvojice Adrián, Mata. Prvně jmenovaný dva góly dal, útočník Valencie mu obě trefy připravil. "O jejich kvalitách je zbytečné mluvit. V podstatě bych mohl vyjmenovat celý tým, předvedli výborný, komplexní výkon," chválil Beránek.

Krátké přihrávky, držení míče, skvělá individuální kvalita. Jednoduše zbraně, se kterými sbírají vavříny i nepolapitelní borci z Barcelony. "Proti téhle hře je to strašně těžké. Barcelonu nezastavil ani Manchester, a to už je nějaký mančaft," zdůraznil Beránek.



Češi se po prohře se Španělskem budou prát o postup do semifinále v nedělním utkání s Anglií. Pořád však není důvod k panice, turnaj zdaleka není nutné odpískat. "V roce 2001 jsme první zápas prohráli s Francií a pak je porazili ve finále," připomněl Beránek.

A má pravdu. Zatím není třeba házet flintu do žita. Ale celému týmu musí být jasné, že s výkonem proti Španělsku by hráči daleko nedošli...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud