21. července 2008 • 12:35

Vaclík: Nedokážu si to vysvětlit

Autor:
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář české fotbalové devatenáctky Tomáš Vaclík musel po porážce 3:4 s Itálií dlouze vzpomínat, kdy naposledy inkasoval v soutěžním utkání čtyři branky.



Vítkovický gólman přesto věří, že ho nedělní nevydařený zápas nepřipraví o post jedničky pro středeční semifinále proti Německu, kam mladí reprezentanti postoupili díky výhře Anglie nad Řeckem.

Vaclík v prvních dvou utkáních kontinentálního mistrovství udržel čisté konto, ale souboj s Itálií si za rámeček rozhodně nedá. "Čtyři branky jsem na téhle úrovni dostal naposledy asi před rokem ve Vítkovicích v druhé lize," vzpomínal Vaclík v rozhovoru s ČTK a serverem Sport.cz.

Sám si inkasované góly příliš nevyčítal. Šanci zasáhnout měl snad jen při druhé brance, při níž ho přibližně z 25 metrů zaskočil přízemní ranou střídající Bonaventura. "Byla to střela z dálky, skočilo to. Dotkl jsem se míče, ale bohužel to nestačilo," pokračoval Vaclík.

Věřil, že ho duel proti Itálii nepřipraví o místo české jedničky. "Doufám, že od trenéra dostanu důvěru i ve středu," přál si. S kolegou mezi tyčemi náhradníkem Michalem Bártou prý mají výborné vztahy.

"S Michalem jsme dokonce na pokoji, přeje mi to. Trenér nám před turnajem řekl, kdo půjde do brány, ale může se to změnit. Michal má určitě šanci. Já ale doufám, že to nebude teď," uvedl Vaclík s úsměvem.

Nedělní porážka ho hodně mrzela. "Nedokážu si vysvětlit, čím to bylo. Možná jsme byli až příliš jistí a měli jsme v hlavě, že postup je blízko. Možná je ale dobře, že jsme si to vybrali už teď ve skupině," přemítal devatenáctiletý talent.

Nebýt výhry Anglie nad Řeckem, mohli Češi už po skupině skončit. "Informace o druhém zápase jsem neměl, takže nervozita tam určitě byla. Dozvěděl jsem se to až po závěrečném hvizdu, když kluci vyběhli z lavičky. Byla to velká úleva," přiznal. "Jsme za to rádi, máme jistou minimálně bronzovou medaili. Splnili jsme oba cíle," připomněl Vaclík postup na MS dvacítek v příštím roce v Egyptě.

Vítkovický brankář věřil, že se český tým v semifinále z nedělního utkání poučí. "Budeme mít hodnocení zápasu. Já si to proberu s trenérem Koubou. Dopustili jsme strašně chyb, je potřeba hrát v obraně důrazněji a poctivěji. Italové si mohli z první přihrávat, musíme lépe dostupovat hráče," nabádal před blížícím se semifinále Vaclík.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud