23. července 2008 • 14:35

Morávek: Zájem agentů nevnímám

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cena osmnáctiletého fotbalového talentu Jana Morávka roste na evropském šampionátu devatenáctek s každým odehraným zápasem.



Záložník Bohemians 1905 vstřelil v posledním utkání skupiny proti Itálii dvě branky a rázem se stal jednou z nejsledovanějších postav turnaje. Sám se prý ale snaží zvýšený zájem skautů a agentů nevnímat. Morávek myslí jen na semifinálový duel proti Německu.

"Všichni v týmu se chceme soustředit hlavně na svůj vlastní výkon. Většina z nás nebude myslet na to, že v hledišti budou sedět skauti. Tohle téma se snažíme vůbec nevnímat. Turnaj pro nás vrcholí a my chceme podat proti Německu kvalitní týmový výkon, který si myslím, že nás dovede k postupu do finále," řekl novinářům nadějný středopolař.

Na šampionátu vstřelil dvě z pěti branek českého týmu a výrazně se zapsal do povědomí přihlížejících zahraničních agentů. O jeho služby navíc údajně stojí i oba pražské velkokluby Sparta a Slavia.

Morávek však už dříve prohlásil, že chce v první řadě dokončit střední školu, a také proto by v nadcházející sezoně nejraději zůstal v Bohemians, kteří si ho podle některých informací cení až na 70 milionů korun.

"Abych se odchodem do ciziny zabýval, musela by to být zajímavá nabídka. Musel bych si sednout s manažerem a rodiči a společně to vyhodnotit.

Pravděpodobnější by byla cesta rovnou do zahraničí než přes český klub," pokračoval Morávek. Jednou by si rád zahrál ve Španělsku. "To je moje vysněná liga, ale je to všechno hrozně daleko," uvedl s úsměvem.

Mladý záložník se v průběhu šampionátu zlepšuje. "Cítím na sobě, že moje výkony jdou zápas od zápasu nahoru. Naposledy se mi dařila střelba, jsem rád, že mi tam spadly dva góly. Určitě mi to pomůže po psychické stránce," pochvaloval si Morávek, který je spolu s útočníkem Tomášem Necidem jediným střelcem českého týmu na turnaji. "Doufám, že proti Německu se už prosadí i další naši hráči," přál si.

Divoká porážka 3:4 s Itálií prý na týmu nenechá stopy. "Čtyři góly jsou hodně, ale myslím, že nás to neovlivní. Věřím, že si s tím poradíme. V ofenzivě jsme předvedli opravdu dobrý výkon, a když se zlepšíme v defenzivní části hry, kde jsme dělali zbytečně moc chyb, myslím, že bychom mohli postoupit," dodal.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud