17. listopadu 2009 • 23:05

Dovalil: Zařazení Kozáka se povedlo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenéru Dovalilovi se zamlouval hlavně výkon v prvním poločase. "Byl z naší strany velmi dobrý. Kluci plnili, co jsme si předsevzali. Druhý poločas jsme si v závěru zbytečně zkomplikovali, místo, abychom náskok pojistili, tak jsme pustili Iry sami do hry jejich snížením. Takže konec byl hektický a ty tři body pro nás jsou velmi cenné. Nehrálo se tady lehce," řekl ČTK Dovalil.



Českým trenérům prý vyšlo nasazení útočníka Libora Kozáka, autora druhé branky, který ani nebyl v původní nominaci a do týmu se útočník druholigové italské Brescie dostal až dodatečně.

"Ale v týdnu na tréninku se jevil velmi dobře, dnešní zápas navíc odbojoval, schytal spoustu ran a hodně pomohl celému týmu. Jeho zařazení se nám povedlo," radoval se Dovalil. "Ale všichni hráči zaslouží pochvalu, odmakali to."

"Lvíčata" zdolala Severní Iry a kráčí za postupem >>>

Dobře ví, že Češi mají skupinu výtečně rozehranou. Pokud příští rok v srpnu doma porazí outsidera ze San Marina, budou mít na kontě už 18 bodů a minimálně účast v baráži ze druhého místa ve skupině by jim už uniknout neměla. Pak navíc v dalších dvou domácích zápasech budou hostit Německo a Island.

Dnes si v Severním Irsku Češi udrželi stoprocentní bilanci i po pátém odehraném zápase kvalifikace. "Je fakt, že tak dobrou bilanci jsme asi ani sami nečekali. Je to velmi dobrý základ pro konec kvalifikace, ale musíme být obezřetní až do poslední chvíle," nabádal Dovalil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud