7. října 2008 • 19:22

Rada: Baroš se nedá naprogramovat

Autor: pj
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milan Baroš přijel na reprezentační sraz jako znovuzrozený střelec. A úkol zní jasně: sestřelit Polsko, pak Slovinsko! „Jeho výkonnost šla opravdu nahoru,“ pyšnil se kouč národního týmu Petr Rada.



Barošovi angažmá v Galatasarayi Istanbul vyhovuje. Střílí góly, jezdí po zadku a právem je oslavovaným hrdinou. „Věřil jsem, že se opět zvedne,“ řekl Rada, který zároveň upozornil novináře, že se český útočník nedá naprogramovat.

„Bude záležet, zda jej média nedostanou pod tlak, zda se od něj nebude víc očekávat. Každopádně jeho výkonnost šla nahoru. Přestup do Turecka mu prospěl,“ podotkl.

ROZHOVOR S PETREM ČECHEM
Poláci? Stejní jako my, řekl >>>

S Barošem je Rada spokojený, ale v zahraničí běhá i jiný útočník, kterému se střelecky daří – Roman Bednář. Do nominace se však na rozdíl od slavnějšího kolegy nevešel.

„Ale sleduji ho. Je to kvalitní hráč. Věřím, že se mu bude i nadále dařit. Sebedůvěra mu nechybí. V příštích týdnech se hodlám na něj podívat osobně,“ prozradil Rada.

Do konečné nominace se nevešel ani ve formě hrající slávista Tomáš Necid. Fanoušci se proti tomuto rozhodnutí bouří a většina z nich Radu nedokáže pochopit.

„Ale je to další hráč, kterého pečlivě sleduji. Derby se Spartou se mu vydařilo. O jeho formě a případné nominaci jsem již mluvil s vedením Slavie,“ řekl reprezentační trenér.

Naopak útočník Baníku Václav Svěrkoš na reprezentačním srazu nechybí, po cestě jej však potkal nepříjemný problém – s pneumatikou. „Nepřijel pouze na oběd. Ale úterní trénink stihl,“ poznamenal Rada.

Takový Fenin řídit nemohl vůbec. Nedávno totiž boural. „A proto jsem radši přiletěl letadlem,“ smál se útočník Frankfurtu.

Kouč Petr Rada má pro kvalifikační utkání s Polskem a Slovinskem k dispozici celkem čtyři útočníky – Baroše, Fenina, Svěrkoše a sparťana Slepičku.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud