Pavel Janega
10. října 2008 • 16:04

Itálie dumá: Toni, nebo Gilardino?

Autor: Pavel Janega
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nasadí tři útočníky. To je u Italů samozřejmost. Kdo se však proti Bulharsku postaví na úplný hrot: Gilardino, nebo Toni? Právě nad tímto detailem dumá trenér Marcello Lippi i celá země.



Italy čeká kvalifikační duel proti Bulharsku. A chtějí si v něm napravit renomé. V předešlých utkáních s Kyprem a Gruzií bodově uspěli, ale výkonnostně fanoušky neuspokojili.

Co by na Bulharsko mohlo platit? Útok, útok, útok! Jiné plány trenér Lippi nemá. Se vší pravděpodobností nasadí tři útočníky, přičemž po křídlech by měli rozhýbat hru Di Natale a Pepe. Ten si v reprezentace odbude svůj debut.

„Věřím, že Pepe posílí náš tým. Líbí se mi styl, jakým se na hřišti prezentuje. Dobře pokrývá prostor a přesouvá se z hloubi pole,“ vysvětlil svůj tah italský kouč.

To je však zatím jediná věc, s kterou si je v útočné formaci Lippi jistý. Naopak post hrotového útočníka ještě nedokázal obsadit. Stále si totiž vybírá ze dvou kandidátů.

Ve Fiorentině chytil dobrou formu Gilardino a vyhlášeným zabijákem je již několik let Toni z Bayernu Mnichov. Na koho vsadí? Většina italských novinářů odhaduje, že na prvního jmenovaného.

Bayern letos tápe. A Toni na to doplácí.Foto Sport/AP

Soupeř z Bulharska nad útokem nepřemýšlí. Na hrot flákne hvězdu Dimitara Berbatova a má po starostech. „O něm víme úplně všechno, ale mají i jiné důležité hráče,“ varoval Lippi.

Utkání, které se hraje v hlavním městě Bulharska Sofii, začne v sobotu od 20:15.

Koho postrádají Bulhaři:
Bojinov (zraněn), Angelov (trest), Tomašič (konec reprezentační kariéry).

Koho postrádají Italové:
Del Piero, Barzagli (nenominováni), Pirlo, Iaquinta, Materazzi, Legrottaglie, Cassetti, Grosso a Palombo (všichni zraněni).
Poznámka: Brankář Gianluigi Buffon a záložník Mauro Camoranesi mají menší zdravotní komplikace. Nominováni byli, ale pravděpodobně do utkání nezasáhnou.

Pravděpodobné sestavy:

Bulharsko: Ivanko –Milanov, Tunčev, Ilijev, Vagner – Stilian Petrov, Jankov, Dimitrov, Lazarov – Martin Petrov, Berbatov.
Itálie: Amelia – Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Dossena – Gattuso, De Rossi, Montolivo – Simone Pepe, Gilardino (Toni), Di Natale.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud