12. října 2008 • 10:27

Senegalští fanoušci řádili v ulicích

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Senegalu byli překvapivě vyřazeni již v úvodní fázi africké kvalifikace o postup na mistrovství světa 2010, což neunesli jejich fanoušci.



Po domácí remíze 1:1 s Gambií vzali útokem sídlo fotbalového svazu v Dakaru, které zasypali kameny. Pohromě neušly ani výlohy blízkých obchodů. Policie musela rozehnat násilníky pomocí slzného plynu.

Reprezentace Senegalu překvapila fotbalový svět před šesti lety, když se na šampionátu v Japonsku a Koreji probojovala až do čtvrtfinále. Předloni se však už ani nedostala do Německa. Tentokrát měly její brzké vyřazení na svědomí úspěšnější výběry Alžírska a jejich sobotního soupeře z Gambie.

Do závěrečné fáze kvalifikace postoupí dvacítka nejlepších afrických týmů, největší favorité jako Kamerun, Nigérie, Egypt či Pobřeží slonoviny už mají účast ve finálových skupinách africké zóny zajištěn.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud