Ondřej Škvor
12. října 2008 • 14:47

Čech v ohrožení!

TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Start Petra Čecha ve středečním utkání se Slovinskem je ohrožen. Český brankář si v duelu proti Polsku natáhl zadní stehenní sval a dnes netrénoval.



„V tuto chvíli nevíme, zda bude moci nastoupit,“ říká reprezentační lékař Jiří Fousek.

Čech ke zranění přišel před koncem prvního poločasu, když dobíhal míč. Už v poločase svůj problém hlásil, ale po dohodě s lékaři utkání dochytal. Dnes absolvoval brankář londýnské Chelsea vyšetření ve střešovické nemocnici, které naštěstí vyloučilo prasklinu ve svalu.

„Teď nevíme, zda nastoupí. Jeho start je ohrožen. Ale je to teprve první den, uvidíme,“ tvrdí Fousek.

Čechova pravděpodobná absence přidělala další vrásky v obličeji trenéra Petra Rady. "Po takovém výsledku jsou zprávy o zraněních ještě nepříjemnější, ale nedá se nic dělat. Petr teď bude v permanenci doktorů a pokusíme se, aby se jeho stav zlepšil. Je však těžké říct, jestli bude či nebude hrát," řekl Rada na dnešní tiskové konferenci.

Podle trenéra by Čechova absence mužstvo zas tak výrazně neoslabila. "Máme k dispozici Zítku s Drobným a po konzultaci s trenérem gólmanů bychom vybrali, kdo dostane šanci. Donominovávat už nikoho nebudeme," uvedl reprezentační kouč.

Zdravotní šrámy si přivezl z Polska i obránce Marek Jankulovski. Ten má nakopnutý sval a rovněž vynechal dnešní trénink, jeho středeční start by však neměl být ohrožen

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud