12. října 2008 • 13:55

Rakušané prohráli a uvízli na ostrovech

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rakouští fotbalisté prožili víkend, na který budou chtít raději rychle zapomenout. Tým trenéra Karla Brücknera nejenže nedokázal porazit Faerské ostrovy, musel navíc v dějišti strávit takřka celou noc.



A to i přesto, že krátce po půlnoci měl být na cestě domů.

Kvůli tomu dokonce Rakušané přišli o dnešní dopolední trénink ve Vídni.
Mužstvo totiž uvízlo po zákazu přistávání kvůli turbulencím na letišti ve Vagaru na západě ostrovní země. Jeho letadlo nabralo přes pět hodin zpoždění, než bylo připraveno k cestě, a hráči je strávili s chmurnými myšlenkami v letištní hale.

"Hráči měli dostatek času na letišti přemýšlet o tom, co právě způsobili," napsala agentura APA. "Svěšené hlavy, zklamané obličeje nebo sem tam náznak šibeničního humoru svědčí o další historické blamáži na Faerech," popsala agentura truchlivou atmosféru s tím, že viditelně zklamaný Brückner nakonec neměl jinou možnost, než dát týmu po strastiplném "výletě" na celou neděli volno.

Problémy se rakouské straně nevyhnuly už při cestě na sever Evropy. Televizní štáb nestihl do Tórshavnu včas dopravit přenosovou techniku, a tak do alpské země putoval jen zvuk bez obrazu.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud