Jonáš Bartoš
2. dubna 2009 • 11:16

Rada neodstoupí! Ani skandál Fenina a spol. ho nezlomil!

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Reprezentační kouč Petr Rada necítí potřebu skládat funkci. Jeho osud má tedy v rukou výkonný výbor, který zasedá příští středu. Jeho členové se nechali slyšet, že na adresu lodivoda národního týmu zazní silná kritika. Hráči mu mezitím svými výstřelky přidělali další vrásky.



Vypadal sklesle. Zklamání ze včerejší porážky se Slovenskem bylo na Petrovi Radovi očividně znát. Na otázky týkající se jeho případného odstoupení novinářům odpovídal vyhýbavě. „Rezignace? O tom musí rozhodnout jiní,“ prohlásil trenér české fotbalové reprezentace.

Včerejší nepovedené vystoupení českých fotbalistů na něm zanechalo stopy. „Nespal jsem celou noc,“ přiznal Rada. Po utkání se Slovenskem výrazně zesílily hlasy po jeho odvolání. Trenér podle svých slov však sám od sebe rezignovat nehodlá, ač o tom těsně po utkání uvažoval.

“O tom musí rozhodnout jiní. Pokud bude výkonný výbor chtít, odstoupím. Sám však z boje utíkat nehodlám,“ prohlásil padesátiletý kouč.

Rada přiznal, že čeští reprezentanti kvalifikační duely ve Slovinsku a se Slovenskem nezvládli. „Tím, že jsme doma se Slovenskem nevyhráli, se celá situace zkomplikovala. Bod ze Slovinska by měl cenu jen v tom případě, pokud bychom doma zvítězili,“ prohlásil trenér.

Rada hráče kritizoval zejména za utkání proti Slovinsku. „Chyběla nám herní kvalita, postrádal jsem i nasazení a bojovnost,“ přiznal kouč. „Proti Slovensku už to bylo lepší, přesto jsme utkání nezvládli,“ dodal.

Trenér také přiznal, že nepovedená utkání se projeví na budoucím složení reprezentačního týmu. Na mysli měl především hráče, kteří pravidelně nenastupují v klubech. „Musíme se zamyslet nad tím, zda má smysl povolávat hráče, kteří nehrají a chybí jim herní praxe.“

Může jít například o stopera Davida Rozehnala, který poslední dobou nehraje v Laziu a proti Slovinsku ani Slovensku nepodal optimální výkon.

Do dalších zápasů tak hodlá povolávat i hráče, které v minulosti opomíjel. „Dali jsme šanci Suchému nebo Necidovi, budeme zapracovávat i ostatní. Dochází k určité generační výměně a dáme příležitost i dalším mladým hráčům“ V Radově hledáčku jsou například Sivok, Hübschmann nebo Martin Fillo.

Otázku dalšího setrvání Petra Rady u české reprezentace může vyřešit výkonný výbor ČMFS, který zasedá už příští týden.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud