12. května 2009 • 18:27

Straka do 27. června. Pak ho můžou vyhodit

Autor: Jiří Šidliák
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím byl pouze schválen do funkce, smlouvu jako nový kouč české fotbalové reprezentace ale František Straka zatím nepodepsal. „K předsedovi Mokrému by měl přijít až ve středu v 10 dopoledne,“ prozradil tiskový mluvčí ČMFS Václav Tichý.



Během hodinového jednání by se měl šéf svazu domluvit s brzy jednapadesátiletým trenérem na podmínkách jeho kontraktu, pak už půjde na setkání s novináři. Jak by měla smlouva zhruba vypadat, prozradil na improvizované tiskové konferenci v sídle ČMFS člen výkonného výboru Václav Chvála.

„Panu předsedovi jsem jako předseda ekonomické komise navrhl řešení, které by bylo pro nový výkonný výbor nejméně bolestné v případě ukončení spolupráce s novým trenérem. Byl jsem ujištěn, že smlouva bude na dobu neurčitou s jednoměsíční výpovědní lhůtou,“ řekl.

Straka tak bude plnohodnotným koučem národního týmu minimálně do 27. června, kdy se v Praze na Smíchově uskuteční volební valná hromada ČMFS, která by měla vybrat nové vedení svazu.

To pak rozhodne, zda „Franze“ ve funkci ponechá, nebo ho nahradí někým jiným. „Není vyloučeno, aby s ním nový výkonný výbor smlouvu prodloužil,“ potvrdil podobnou verzi i místopředseda Jiří Kubíček, který ovšem trval na tom, že Straka by měl mít kontrakt na dobu určitou, právě do 27. června.

Chvála s Kubíčkem se neshodli ani při volbě. První jmenovaný napsal na hlasovací lístek Strakovo jméno, druhý Uhrinovo.

„Minulý týden jsem se tu při jednání expertní skupiny usnesli na jménu Dušana Uhrina staršího, proto jsem hodně překvapen, že tu dnes sedíme znovu, a je to úplně jinak,“ stěžoval si druhý místopředseda ČMFS.

On a čtyři jeho kolegové se doporučením expertů řídili, dalších sedm členů nikoliv. „Já jsem v tomto případě dal přednost názoru Františka Hrdličky a Jardy Starky, se kterými jsem situaci konzultoval,“ objasnil Chvála, proč se rozhodl pro Straku.

„Necítím se být tím, kdo by měl být hlavním instalátorem nového trenéra reprezentace. Moje funkce na svazu je jinde. Proto jsem se radil v tomto směru se zkušenějšími kolegy. Toto řešení se mi zdá dobré,“ pokračoval šéf Pražského fotbalového svazu (PFS).

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud