4. června 2009 • 13:57

Francouzský sudí potkává Česko poprvé

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deset zápasů na mezinárodní úrovni má za sebou francouzský rozhodčí Freddy Fautrel, který byl pověřen řízením pátečního přípravného utkání mezi českými a maltskými fotbalisty.



S českým fotbalem se potká sedmatřicetiletý rodák z Avranches úplně poprvé. Bankovní úředník z Basse v Normandii působí na mezinárodní scéně od roku 2007 a za tu dobu už dostal na starosti zápasy v Poháru UEFA, kvalifikaci o MS 2010 i kvalifikační zápas jednadvacítek.

Kvůli menším zkušenostem sice nepatří mezi elitní skupinu evropských sudích, ale podle expertů k nim svými výkony nemá příliš daleko. Opak si mysleli tři fanoušci Marseille, kteří před třemi lety byli zatčeni za to, že vyhrožovali prostřednictvím telefonu a internetu Fautrelovi a jeho rodině.

Fautrelovými asistenty v Jablonci budou Cyril Gringore a David Benech, roli čtvrtého sudího bude zastávat český rozhodčí Karel Hrubeš.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud