11. října 2009 • 02:48

Slováci nás zklamali, hlesl Necid

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Afriky bez Česka. Tohle heslo na 99,9 procent platí. A ve středu se zcela jistě nadobro potvrdí. Postupové naděje národního týmu jsou tak malé, že je pravděpodobnější vítězství Sparty v Lize mistrů.



Svoji povinnost fotbaloví reprezentanti splnili. Porazili Poláky 2:0 a zajistili tři body. Vítězné ovace byste ale v sobotu večer hledali na Letné marně.

„Kvůli prohře Slovenska živíme opravdu malou šanci na postup. To není příjemné,“ řekl útočník Tomáš Necid.

Není se co divit. Čeští fotbalisté přišli o prestižní mistrovství světa, které by se do jejich životopisu zapsalo tučným písmem.

„Vypadalo to, jako bychom ani nevyhráli. Žádné nadšení, prostě nic. Ani jsme neměli chuť si po vítězství v kabině zařvat,“ pokračoval Necid.

Právě on po svém příchodu hru oživil a navíc vstřelil veledůležitý gól. „Dostal jsem fantastickou přihrávku od Tomáše Rosického. Moje střela už byla o štěstí. Chtěl jsem poslat míč na zadní tyč, ale trefil to blbě bodlem a pak tlačil balon do brány očima. Jsem rád, že jsem dal gól, ale nadšení nepřevládá,“ uvedla bývalá slávistická ikona.

Smíšené pocity přiznal i brankář Petr Čech: „Naší úlohu jsme zvládli, porazili nebezpečný tým Polska. Ale doufali jsme, že dostaneme ze Slovenska lepší zprávu.“

Ta nepřišla. Slováci prohráli se Slovinskem na vlastní půdě 0:2. A Češi nyní musí živit teoretickou naději, že ve středu Slovinci zaváhají v San Marinu.

Je to reálné? Ani náhodou! Stačí se podívat na tabulku, v níž je fotbalový trpaslík na posledním místě s čísly: skóre 1-44, 0 bodů.

„Abych se přiznal, šance jsou minimální. Ale na druhou stranu ve fotbale je všechno možné. Poláci v San Marinu vyhráli vlastně náhodou, my tam zase hráli poločas 0:0. Kdyby to vyšlo, bylo by to úžasné,“ zasnil se Čech.

Ten si po utkání postěžoval i na slabou návštěvu, která nebyla hodna takového utkání. Do ochozů se naskládalo pouze 14 tisíc diváků.

„Hlavně, že na facebooku věřilo tolik lidí,“ uvedl ironicky Čech. „Mrzelo nás, že nepřišli. Pro nás je důležité, aby byli tady a podporovali nás.“

Jen těžko hledal slova na stejnou otázku Necid. Nejprve pokrčil rameny, pak něco zamumlal. A nakonec úplně ztichl. Nevěděl a nechápal, proč v české zemi není o fotbal zájem a proč to na Letné vypadalo, jakoby se hrálo v Polsku. „Čekal jsem, že přijde víc fanoušků,“ mrzelo útočníka.

Reprezentanti se příště o to víc musí snažit, aby do ochozů nalákali fanoušky atraktivním fotbalem. O něj už by se měla v budoucnu starat nová éra bez Marka Jankulovského a Jana Kollera.

Druhý jmenovaný se ještě před utkáním s Polskem nadobro rozloučil s reprezentací a českému národu nezbývá než věřit, že jeho gólový nástupce se objeví v co nejkratším horizontu.

Bude to právě Necid?

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud