13. října 2009 • 12:10

Rezignace? Omyl, volá kouč Turecka Terim

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za odstoupení Fatiha Terima z funkce trenéra tureckých fotbalistů může nedorozumění. Šestapadesátiletý kouč prý chtěl pouze svým vyhlášením získat otevřenou podporu svazového šéfa, od nějž měl příslib na pokračování do roku 2012.



Turecký svaz po sobotní kvalifikační prohře s Belgií 0:2, která znamenala pro tým konec postupových nadějí na mistrovství světa, ohlásil, že Terim po středečním závěrečném duelu s Arménií u mužstva dobrovolně končí.

Podle listu Takvim však bývalý reprezentační obránce v poločase pouze rezignací pohrozil a doufal, že ho svazový prezident Mahmut Özgener ve funkci podrží.

"Nikdy jsem neřekl, že odstupuju," řekl podle listu Terim prezidentovi klubu Bursaspor, na jehož hřišti se středeční duel hraje.

"Byl jsem špatně pochopen. Ale když prezident můj odchod oznámil tisku, nešlo to vzít zpátky. Přitom dva dny předtím mě ujišťoval, že by se mnou rád pracoval do roku 2012," uvedl bývalý kouč Galatasaraye či AC Milán, jenž vede tureckou reprezentaci ve druhém období v kariéře.

Za nejvážnější adepty na převzetí Terimovy funkce jsou tiskem považováni Nizozemec Guus Hiddink, Němec Christoph Daum, Rumun Mircea Lucescu nebo Ital Roberto Mancini.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud