21. června 2010 • 13:26

Terry naštval spoluhráče. Prozradil, co neměl

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpoura? Revoluce? Britský tisk spekuluje o povstání fotbalistů Anglie proti italskému kouči Fabiu Capellovi. Ačkoliv John Terry trval na tom, že hráči musí vyjádřit kouči podporu, jeho tón a obsah komentářů vyzněl zcela opačně.



John TerryFoto Reuters

Na tiskové konferenci John Terry otevřeně promluvil k veřejnosti a řekl všechno, o čem angličtí fotbalisté po utkání s pivem v ruce mluvili.

„Asi se dostanu do problémů. Podívejte se na Nicolase Anelku, který vyjádřil svůj názor a musel odjet domů. Možná to čeká i pár z nás,“ zavtipkoval zkušený obránce.

Poté ale s kamennou tváří začal mluvit vážně a pronesl, že nemá smysl na turnaji hrát, pokud k sobě fotbalisté Anglie nebudou upřímní.

Někteří fotbalisté totiž žádali, aby se jejich rozhovor neventiloval ven. Jenže Terry, který i po odebrání pásky má v kabině největší slovo, udělal pravý opak.

Terry totiž uvedl, že se chce sejít s Capellem a říct mu, co všechno se fotbalistům nelíbí v systému, který v týmu Anglie zavedl. A to naštvalo třeba Rooneyho, Carraghera či Gerrarda.

„Jestliže máme pocit, že se něco musí změnit, dlužíme to sobě, naší zemi i trenérovi, abychom si to vyříkali. Všichni chceme, aby Anglie byla úspěšná. A pokud výměna názorů někoho uráží, tak mu řeknu: Víš ty co? Já jsem tu, abych vyhrál šampionát,“ řekl novinářům.

Terry prozradil, že si hráči chtějí vzít příklad z party kolem trenéra Bobbyho Robsona, který trénoval Anglii na šampionátu v roce 1990.

Při posezení s hráči u piva se tehdy dohodli, že změní rozestaví z 4-4-2 na 3-5-2 a nakonec došli až do semifinále.

„Zda manažer postaví pětičlennou zálohu s Waynem Rooneym na hrotu, to nevím. Capello je tím, kdo udělá konečné rozhodnutí. Všem je ale jasné, že potřebujeme něco změnit,“ podotkl Terry.

Spekuluje se, že fotbalisté by nejraději přivítali systém 4-5-1, který by zahrnoval Joe Colea v základní sestavě.

Co všechno řekl John Terry…

O pozápasovém posezení
„Obvykle každý zamíří rovnou do pokoje a tam zůstane. Ale teď jsme si dali pivko a mluvili o zápase. Posedět s přáteli jako každý obyčejný fanoušek bylo dobré. Capello, který oslavil 64. narozeniny, seděl opodál se členy realizačního týmu a při ruce měl láhev červeného vína. Všichni jsme potřebovali takhle vypnout.“

O Joe Coleovi
„Po zranění se dostal do výborné formy. Joe a Wayne Rooney jsou jediní, kdo může rozebrat obranu soupeřů. Ještě teď jsem nepochopil, proč se ho Chelsea zbavila. Ale to je jiný příběh. Každopádně je jeden z nejlepších hráčů Anglie.“

O nudě na hotelu
„Nebudu lhát. Po obědě se dlouhé hodiny nudíme na pokoji. A až v šest nebo v sedm večer jdeme na večeři.“
Pod bývalými trenéry měli hráči větší volnost. Kdykoliv mohli jít ven a strávit s rodinou více času. Tohle je ovšem kvůli Capellově neochotě i bezpečnosti omezeno.

Trenér Fabio Capello promlouvá ke svým svěřencům.Foto Reuters


O Capellových metodách
„Hodně se probírá třeba to, že se dozvíme sestavu až dvě hodiny před utkáním. Je to prostě trenérova filozofie. Pracovali jsme takhle už během kvalifikace, takže si nemyslím, že bychom měli hledat nějaké výmluvy nebo kritizovat kouče.“

O nasazení Davida Jamese
Objevila se tvrzení, že nasazení gólmana Davida Jamese vehnalo hráčům strach. Prý se každý bojí, že když udělá chybu jako Robert Green, bude následující zápas posazen na lavičce náhradníků.
„Je jasné, že každý je před utkáním trochu nervózní, ale jakmile přejdeme bílou čáru, je to pryč.“

O středečním duelu se Slovinci

„Probrali jsme to ze všech stran. Nyní jsme připraveni udělat všechno pro to, abychom zvítězili. Nestrávil jsem tři nebo čtyři týdny od mé ženy a dětí, abych odjel domů už ve středu. Přijel jsem do Jihoafrické republiky turnaj vyhrát.“

Terry v souboji s Yahiou.
Terry v souboji s Yahiou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud