22. června 2010 • 22:20

Nigérie s Jižní Koreou jen remizovala a končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Korejské republiky remizovali na mistrovství světa na závěr skupiny B s Nigérií 2:2 a se čtyřmi body postoupili z druhého místa do osmifinále, v němž se střetnou s Uruguayí. Jihokorejci, kteří se do vyřazovací části dostali poprvé v historii mimo svůj kontinent, využili prohry Řecka 0:2 se stoprocentně úspěšnou Argentinou.



Už ve druhé minutě se v Durbanu dostali po velké chybě obrany do gólové šance Korejci. Záložník I Čong-jong však zblízka netrefil branku a po střetu s vyběhnuvším brankářem Enyeamou musel být ošetřen.

Hned z první velké příležitosti Nigérie padl ve dvanácté minutě gól. Krajní obránce Odiah se na pravé straně prodral přes bránícího protihráče a přihrál před branku, kde zakončil k tyči nepokrytý záložník Uche svým druhým gólem na turnaji.



Fotbalista španělské Almeríe mohl ve 36. minutě vedení zdvojnásobit, ale povedenou akci zakončil ranou do tyče. Tento moment mrzel Afričany o to víc, že už o dvě minuty později soupeř vyrovnal. Za Korejce, kteří se do té doby přes pozorně bránící Nigerijce nedostávali do větších šancí, skóroval po trestném kopu špatně bráněný bek I Čong-su, který měl na zadní tyči dostatek času k přesné hlavičce.

Uche právě překonává obranu Jižní Koreje.Foto Reu


Také on zaznamenal druhý gól na MS.Korejcům se povedl i nástup do druhé pětačtyřicetiminutovky a již po čtyřech minutách otočili z další standardní situace vývoj utkání.

K trestnému kopu se postavil útočník Pak Čchu-jong, jenž z trestného kopu obstřelil přesnou ranou k tyči váhajícího nigerijského gólmana.Fotbalista Monaka, který si vstřelil v zápase s Argentinou vlastní gól, zkusil štěstí znovu v 54. minutě, ale z dalšího přímého volného kopu mířil tvrdou střelou tentokrát těsně vedle.

Stoprocentní šanci na vyrovnání měli Nigerijci v 66. minutě, ale Yakubu Aiyegbeni z neodpískaného ofsajdu netrefil z několika decimetrů prázdnou branku. Útočník Evertonu zaváhání napravil už za tři minuty, kdy proměněnou penaltou zdramatizoval vývoj utkání i celé skupiny.

Uche vstřelil úvodní gól utkání v zápase Nigérie s Koreou.Foto Reu


V závěrečných minutách oba týmy otevřely obrany a střídaly se v zahazování šancí. Korejský kapitán Pak Či-song čtvrt hodiny před koncem po individuální akci trefil pouze boční síť, technickou střelu jeho spoluhráče I Čong-jonga zase zneškodnil nigerijský brankář Enyeama.

V úplném závěru přišly velké šance střídajících útočníků Nigérie. Své sólo zakončil obloučkem mimo Martins, mezi tři tyče nemířily ani dvě nebezpečné dělovky Obinny. Nigerijci tak uhráli ve skupině B jediný bod a ani se zkušeným švédským trenérem Lagerbäckem nepostoupili do vyřazovací části.

Nigérie - Korea 2:2 (1:1)

Branky: 12. Uche, 69. Aiyegbeni z pen. - 38. I Čong-su, 49. Pak Čchu-jong. Rozhodčí: Benquerenca - Cardinal, Miranda (všichni Portug.). ŽK: Enyeama, Obasi, Ayila - Kim Nam-i. Divácí: 61.874.

Sestavy:

Nigérie: Enyeama - Odiah, Yobo (46. Echiéjilé), Shittu, Afolabi - Ayila, Etuhu - Obasi, Kanu (57. Martins), Uche - Aiyegbeni (70. Obinna). Trenér: Lagerbäck.

Korea: Čung Song-rjong - Čcha Tu-i, Čo Jong-hjong, I Čong-su, I Jong-pchjo - I Čong-jong, Ki Song-jung (87. Kim Če-song), Kim Čong-u, Pak Či-song - Jom Ki-hun (64. Kim Nam-il), Pak Čchu-jong (90.+3 Kim Tong-džin). Trenér: Huh Čung-mu.


Yeom se snaží prodrat před gólmana Nigérie.
Yeom se snaží prodrat před gólmana Nigérie.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud