6. července 2010 • 23:18

Expert Frýdek: Evropa ukázala svou sílu

Autor: tov
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadalo to, že tento turnaj bude patřit jihoamerickým týmům. Nizozemci ale v semifinále odstranili z cesty jejich posledního zástupce Uruguay. A rozhodli o tom, že titul mistrů světa získají Evropané. "Evropa ukázala svou sílu," tvrdí bývalý reprezentační záložník Martin Frýdek.



Vicemistr Evropy z roku 1996 komentoval pro Deniksport.cz první semifinále mistrovství světa, v němž Nizozemí vyhrálo nad Uruguayí 3:2, když soupeři zasadilo ve druhé půli dva rychlé údery.

"Nakonec to je zasloužený postup Holanďanů. Měli tam hluché chvilky, ale v prvním poločase byli aktivnější do gólu. Potom přestali hrát a Uruguay vyrovnala. Pak byla Uruguay dokonce aktivnější, ale Holanďani se dostali do vedení o dvě branky. Uruguay sice mohla ještě i vyrovnat, ale nepovedlo se jí vystřelit," popisoval Frýdek.

Podle něj bude středeční bitva mezi Španělskem a Německem ještě zajímavější. "Čeká nás vyrovnaný a zajímavý zápas. Když bude finále Německo - Holandsko, tak budu spokojený," tvrdí Frýdek, který měl přitom pro boj o titul před začátekem mistrovství světa jiný tip.

"Před šampionátem jsem tipoval finále Německo - Anglie. Líbí se mi, že Němci mají hodně ofenzivních hráčů, proti Španělsku to bude hodně zajímavý a vyrovnaný zápas," očekává Frýdek, který věří v postup Němců. "Španělé mají výhodu, že Villa je schopný dát gól z čehokoli, ale Němci hrají ve větší pohodě."

Arjen Robben slaví třetí gól do sítě UruguaycůFoto Reuters

Podle Frýdka bylo v průběhu mistrovství ukvapené tvrdit, že turnaj v JAR nebude přát evropským týmům.

"Psalo se, že Evropa zaostává, je na tom špatně. Nakonec ale bude evropské finále, protože Evropa ukázala svou sílu," říká Frýdek.

"I pro mě je překvapení, že se tam nedostala Argentina nebo Brazílie, ale rozhoduje štěstí a momentální forma. A Němci, Španělé i Holanďani byli prostě lepší."

Co se týká Nizozemců, jejichž zápas pro Deniksport.cz Frýdek komentoval, jejich forma podle něho narůstá. "Je to zápas od zápasu lepší. Postupně se dostává do formy Robben a je vidět, že má neskutečnou rychlost a tah na bránu," chválí Frýdek. "Když jdou do vedení, tak to soupeř musí otevřít. A to je výhoda pro Holanďany, kteří se nebojí útočit."

Joris Mathijsen gratuluje Giovanni van Bronckhorstovi ke vstřelenému gólu
Joris Mathijsen gratuluje Giovanni van Bronckhorstovi ke vstřelenému gólu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud