3. srpna 2010 • 13:29

Finalisté letošního MS budou platit za tvrdost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezinárodní fotbalová federace FIFA potrestala finalisty světového šampionátu v Jihoafrické republice pokutou za nečistou hru. Mistři světa Španělé musí podle agentury AP zaplatit 10.000 švýcarských franků (asi 180.000 korun), Nizozemci o pět tisíc víc.



Rozhodčí Howard Webb ve finále v Johannesburgu, které Španělsko vyhrálo 1:0 v prodloužení, rozdal celkem 13 žlutých karet. Navíc vyloučil Nizozemce Johna Heitingu a postaral se o rekord finálových zápasů.

Dosavadní maximum do té doby držel se šesti kartami duel z roku 1986 mezi Argentinou a SRN. V počtu karet bylo finále také nejhorším z 64 zápasů na turnaji v JAR.

Anders Iniesta se stal terčem řady nevybíravých zákrokůFoto ČTK/AP


Na druhém místě skončil duel mezi Švýcarskem a Chile v základní skupině, kde padlo devět žlutých karet a jedna červená.Podle pravidel FIFA bude reprezentační tým potrestán, pokud v utkání nasbírá pět a více karet. Španělé ve finále dostali pět žlutých, Nizozemci dokonce osm a navíc Heitingovu červenou.

Pro oba celky je však pokuta v porovnání s prémiemi od FIFA "směšnou" částkou. Španělsko dostalo za triumf na šampionátu 22,6 milionu eur a stříbrní Nizozemci 18,1 milionu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud