14. června 2018 • 16:50

Zahájení MS ovládl Robbie Williams. Dorazil Ronaldo, mluvil Putin

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové mistrovství světa v Rusku odstartovalo střídmým patnáctiminutovým ceremoniálem. Během něj na moskevském stadionu v Lužnikách před zápasem domácí reprezentace se Saúdskou Arábií zazpívali zpěvák Robbie Williams se sopranistkou Aidou Garifullinovou, zatímco bývalý brazilský kanonýr Ronaldo přinesl oficiální míč šampionátu. Celý den jsme přípravy na start fotbalového svátku sledovali ONLINE.



16:50 Před zápasem promluvil ruský prezident Vladimir Putin i šéf FIFA Gianii Infantino. Vše je připraveno k výkopu. ONLINE ze zápasu Rusko - Saúdská Arábie sledujte ZDE>>>

16:40 Britský zpěvák za doprovodu kapely a tanečníků přímo na trávníku zazpíval jeho největší hity Let Me Entertain You a Rock DJ a spolu se sólistkou vídeňské opery předvedli další ze známých Williamsových písní Angels. Ještě před tím přinesli na hřiště pohár pro mistry světa bývalý brankář španělské reprezentace Iker Casillas a ruská modelka Natalia Vodianová.

16:30 Slavnostní show před zápasem Rusko - Saúdská Arábie začíná. Hned na úvod vystupuje britský zpěvák Robbie Williams.

15:45 Do zahajovacího ceremoniálu zbývá 45 minut, slavnostní úvod je naplánován na 16:30 SEČ, samotný zápas mezi Ruskem a Saudskou Arábií má výkop o půl hodiny později. 

Ruská fanynka netrpělivě čeká na slavnostní ceremoniálFoto Reuters

15:15 Už jen minuty zbývají do slavnostního zahájení 21. mistrovství světa. Stadion i jeho okolí je obklopeno fanoušky. Kromě domácích nebudou chybět ani příznivci Saudské Arábie.

Fanoušci Saudské Arábie svému týmu na mistrovství světa věříFoto Reuters

14:42 Kanonýr Muhammad Salah stihl doléčit zraněné rameno a podle trenéra egyptských fotbalistů téměř jistě nastoupí v úvodním utkání MS proti Uruguayi. Více čtěte ZDE >>>

Mohamed Salah se po zranění ve finále Ligy mistrů už připravuje s egyptskou reprezentacíFoto Reuters

14:30 Pouhé dvě a půl hodiny zbývají do úvodního hvizdu prvního zápasu světového šampionátu. Ještě předtím se však fanoušci mají na co těšit. Utkání mezi Ruskem a Saudskou Arábií bude předcházet zahajovací ceremoniál, jehož hlavní hvězdou bude anglický zpěvák Robbie Williams.

14:17  Hned druhý den fotbalového mistrovství světa v Rusku může přinést jeden z prvních rekordů. Pokud v pátečním zápase s Uruguayí nastoupí v egyptské brance Ísam Haddarí, stane se v 45 letech nejstarším hráčem historie šampionátů. Maximum dosud drží další gólman Kolumbijec Faryd Mondragón, který před čtyřmi lety v Brazílii zasáhl do turnaje, když mu bylo 43.

13:33 Do výkopu úvodního zápasu mistrovství světa mezi Ruskem a Saudskou Arábií zbývá něco málo přes tři hodiny a fotbalová horečka začíná stoupat. 

13:05 Na sudí na mistrovství světa bude poprvé dohlížet jako delegátka i bývalá česká rozhodčí Dagmar Damková. Členka komisí rozhodčích FIFA a UEFA dostala na starost zápasy v Jekatěrinburgu. "Samozřejmě se na takovou zkušenost moc těším. V Rusku je ta atmosféra mistrovství cítit na každém kroku. Očekávání jsou veliká," řekla pro fotbal.cz Damková, která stejnou roli plnila už na mistrovství Evropy 2016 a na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

13:00 Hvězdný útočník Neymar je přesvědčen, že pokud by před čtyřmi lety nebyl při semifinále domácího mistrovství světa zraněný, fotbalisté Brazílie by s Německem neutrpěli debakl 1:7. Potupná porážka ho stále straší a na nadcházejícím šampionátu v Rusku by ji proto chtěl obhájcům trofeje vrátit. Neymar kvůli zlomenině obratle před čtyřmi lety v Brazílii nedohrál čtvrtfinále a pak jen se zraněním sledoval, jak "Kanárci" prohráli 1:7 v semifinále s Německem a 0:3 v souboji o třetí místo s Nizozemskem. "Jednoznačně bych si přál odehrát ten zápas znovu, se mnou na hřišti. Myslím, že výsledek by byl jiný, jsem si docela jistý," prohlásil Neymar před startem turnaje v Rusku.

12:40 V České televizi je od roku 1984, pracovně ho čeká deváté mistrovství světa. V zápřahu bude jako moderátor. Pavla Čapka návrat ke komentování klasického fotbalu už neláká, plně se v tomto směru vyžije při malém fotbale. V rozhovoru pro iSport Premium představuje novinky České televize ve vysílání během šampionátu. Celý rozhovor s Pavlem Čapkem čtěte ZDE>>>

Diváci se mohou těšit na virtuální grafiku a dotykovou obrazovkuFoto Česká televize

12:33 Zahajovací zápas 21. fotbalového MS mezi Ruskem a Saúdskou Arábií se nezadržitelně blíží, kdo podle vás ve skupině A zvítězí? A kdo urve druhé postupové místo? 

12:20 Obří speciál k fotbalovému šampionátu v Rusku najdete v páteční příloze deníku Sport. Na 84 stranách dominuje detailní představení všech 32 týmů, jejich aktuální soupisky, přednosti, slabiny, klíčoví hráči, trenéři. Jan Koller v rozhovoru prozradí, ve kterých mužstvech vidí největší favority. Prohlédněte si všechny stadiony, prozkoumejte program celého turnaje, zavzpomínejte u historických přehledů. Už v pátek!

Páteční speciál k MS ve fotbale: 84 stran, soupisky, hvězdy, program
Video se připravuje ...

11:46 Podívejte se na VIDEO profil jednoho z favoritů fotbalového MS 2018 Brazílie z dílny iSport TV.

FAVORITÉ MS ve fotbale: Proč je Brazílie největším kandidátem na zlato?
Video se připravuje ...

11:40  Tři pětiny Čechů nebudou sledovat fotbalové mistrovství světa, které dnes začne v Rusku bez českých reprezentantů. Vyplývá to z průzkumu agentury NMS Market Research, podle nějž usedne k přímým přenosům pouze 22 procent dotázaných, zatímco 59 procent oslovených šampionát vůbec nezajímá. Za favority turnaje považují čeští fanoušci obhájce titulu z Německa. Za největší aspiranty na trofej je označilo 29 procent respondentů. Podle 22 procent Čechů dovede uzdravený útočník Neymar k vítězství Brazilce, 16 procent lidí věří Španělsku.

11:03 Asistenti rozhodčích na mistrovství světa v Rusku dostali instrukce, aby byli benevolentní k těsným ofsajdům. Informoval o tom předseda komise rozhodčích světové fotbalové federace FIFA Pierluigi Collina. Větší benevolenci si podle Colliny můžou sudí dovolit díky zavedení videa, které už funguje v řadě světových soutěží včetně české ligy a na mistrovství bude k dispozici poprvé. Co si o jeho zavedení myslí čeští fotbalisté?

ANKETA fotbalistů: Video na MS? Koubek má obavy, ostatní to chválí
Video se připravuje ...

10:43 MS ve fotbale 2018 bude samozřejmě sledovat i elitní český hokejový útočník Jakub Voráček. Komu bude forvard Philadelphie držet palce?

MS ve fotbale bude sledovat i Voráček! První místo? Němci, říká
Video se připravuje ...

10:35 Ruský fotbalový fanoušek Alexandr Šprygin, dvakrát vyhoštěný z Francie během Eura 2016, nesmí na zápasy mistrovství světa ve své zemi. Na sociálních sítích uvedl, že jeho žádost o takzvaný průkaz fanouška úřady zamítly.

10:22 Podívejte se na VIDEO profil jednoho z favoritů fotbalového MS 2018 Španělska z dílny iSport TV.

FAVORITÉ MS ve fotbale: Jak poznamená Španělsko šokující odchod trenéra Lopeteguiho?
Video se připravuje ...

10:00 První utkání světového šampionátu ve fotbale mezi Ruskem a Saúdskou Arábií budou od 17:00 SEČ hostit moskevské Lužniky.

9:56 Kočka má jasno! Fotbalisté Ruska zahajovací zápas mistrovství světa nad Saúdskou Arábií vyhrají. Předpověděl to alespoň kocour Achilles, který si při slavnostním ceremoniálu vybral misku s jídlem, na které byla ruská vlajka.

Fotbalisté Ruska vyhrají zahajovací zápas mistrovství světa nad Saúdskou Arábií. Předpověděl to kocour Achilles.Foto Reuters

9:40 Fanoušci ze všech koutů světa si během noci uspořádali karneval přímo v centru Moskvy a iSport.cz byl u toho. Přečtěte si reportáž fotbalového redaktora Sporu Radka Špryňara, který bude šampionát v Rusku pokrývat.

Rusko žije světovým šampionátem. Podívejte se, jak fanoušci slavili v ulicích Moskvy!
Video se připravuje ...

9:32 Úvodní zápas MS obstará souboj domácího výběru se Saúdskou Arábií. A ruští fotbalisté mají jasný úkol: zvítězit a nakročit k postupu ze skupiny A!

9:00 Měsíc fotbalu startuje! Mistrovství světa v Rusku začíná s velkým očekáváním, kdo letos usedne na fotbalový trůn. Zaraduje se hvězdná parta Brazilců, nažhavení Argentinci, nebo na trůnu zůstanou Němci? Ve hře je řada variant, jenže i největší favorité na titul mají týmy pokaždé nějakou slabinu. Jakou? Přečtěte si ZDE.

8:52 Šílenství vypuklo. Fanoušky v Kazani během mistrovství světa přivítají obří portréty fotbalových hvězd včetně Lionela Messiho a Muhammada Salaha, poskládané z kamínků. V srbském Novém Sadu zase nabízí kadeřník Mario Hvala klientům možnost vystříhání portrétu oblíbeného fotbalisty. Cena sice činí 150 eur (asi 3900 korun), ale kromě sedm hodin trvajícího stříhání je v ceně i tanečnice u tyče.

8:30 Ruský fotbal se dostal do krize v roce 2008, zapomnělo se na mládež,“ uvažuje novinář Ivan Židkov, šéfredaktor listu Sport den za dnem, který se v exkluzivním rozhovoru pro iSport pustil i do nejslavnějších českých klubů Sparty a Slavie. Více čtěte ZDE>>>

8:00 Vítejte u ONLINE přenosu z prvního dne fotbalového MS 2018 v Rusku. Den před zahájením dosáhly sázky na šampionát u tuzemských sázkových kanceláří téměř 70 milionů korun. Celkově se očekává překonání rekordních 1,9 miliardy z fotbalového Eura 2016 zhruba o půl miliardy korun. Favoritem je Brazílie s kurzem 5,2:1, následují Německo (5,5:1), Francie a Španělsko (shodně 7,5:1). Nejvyšší sázku za 600.000 korun zatím přijala Chance.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud