Radek Špryňar
14. června 2018 • 09:35

Byli jsme u pařby v Moskvě! Fanoušci se bavili pod dohledem policie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Tohle mělo grády. Super jízda. Báječná nálada. Zvuky bubnů, hrkaček, trubek, muzika jak na pořádném mejdanu. Do toho skandování. Z každého kouta zněl jiný chorál. Fanoušci ze všech koutů světa si uspořádali karneval přímo v centru Moskvy a iSport.cz byl u toho. Vše se odehrálo pod přísným dohledem policie. Kdyby se na každé z konců ulice nestarala o průchod, fanoušci i mnozí přihlížející by se den před zahájením mistrovství světa jistě umačkali.



V ulici Nikolskaja poblíž Rudého náměstí je i během všedních dnů živo. Jsou zde drahé obchody, kavárny, restaurace s luxusním jídlem… Je normální, že sem moskevská smetánka ráda zavítá, stejně tak turisté. Něco jako Pařížská v Praze.

Co se tady ale odehrálo během středečního večera a noci asi ještě nikdo nezažil. Nefalšovaná veselice, spíš tedy pařba a spousta nespoutané radosti. V ulici, která má cirka kilometr, se utvořilo několik fanouškovských ostrovů.

Rusko žije světovým šampionátem. Podívejte se, jak fanoušci slavili v ulicích Moskvy!
Video se připravuje ...

Z Peru, Íránu, Saúdské Arábie, z Kolumbie, také z Egypta, Panamy. Zpívalo se, tančilo, křičelo, popíjelo. Všichni se báječně bavili. Největší bengál se ale ozýval z tradičních fotbalových destinací. Brazilci si udělali večírek zhruba uprostřed, neúnavně vyřvávali klasické chorály, pěli písně o Neymarovi.

Těžko k přehlédnutí byli fanoušci z Mexika. Frenetickým bubnováním bavili okolí, typická sombrera se stala vděčným úlovkem fotografů.

Neoficiální vítěz? Rozhodně Argentinci.

U jejich doupěte bylo nejvíc narváno. V okolí spousta vlajek. Na jedné z nich vyobrazen Diego Maradona, jak v ruce drží zlatou sošku pro mistra světa a symbolicky ji předává Lioneli Messimu.

Výjev z budoucnosti?

Možná, kdo ví…

Anketa k MS: Co říkáte na to, že nově bude na MS součástí hry i videorozhodčí?
Video se připravuje ...

Anketa k MS: Kde budete MS sledovat?
Video se připravuje ...

Anketa k MS: Kdo bude podle vás černý kůň soutěže?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud