29. září 2022 • 14:23

Na MS ve fotbale i bez očkování. Fanoušky ale bude sledovat aplikace

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci na fotbalovém mistrovství světa v Kataru nebudou muset být očkovaní proti koronaviru. Při příletu do země se však musí prokázat negativním testem. Dnes o tom informovali organizátoři šampionátu. Uvedli také, že všichni příznivci ve věku 18 let a víc musí mít také staženou aplikaci, která monitoruje jejich pohyb a zdravotní stav.



Negativní test při příletu nesmí být v případě PCR testu starší než dva dny. V případě antigenního testu den. Antigenní test musí mít potvrzení o provedení zdravotnickým personálem, samotesty nebudou uznány.

Opatření se týkají všech osob ve věku nad šest let bez ohledu na to, jestli jsou očkovaní, nebo ne. Další testy fanoušci v průběhu šampionátu podstoupit nemusí, výjimkou je pouze případ, kdy se u nich objeví příznaky nemoci.

„Pokud by byl někdo v průběhu šampionátu pozitivně testován, bude v souladu s opatřením ministerstva zdravotnictví umístěn do izolace,“ uvedli pořadatelé s tím, že jde o pět dní v izolaci a poté pět dní s rouškou. Ty jinak budou povinné pouze ve zdravotnických zařízeních a veřejné dopravě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud