28. listopadu 2022 • 22:15

SESTŘIH: Portugalsko - Uruguay 2:0. Ronaldovi sebrali gól, pálil Bruno

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalští fotbalisté navázali na čtvrteční výhru s Ghanou a po vítězství 2:0 nad Uruguayí mají s předstihem zajištěný postup do vyřazovací části mistrovství světa. Vítězný gól vstřelil Bruno Fernandes, jehož střílený centr sice Cristiano Ronaldo netrefil (branka byla nejprve připsána jemu, ale následně mu byla sebrána), míč ale přesto skončil v síti. Jihoamerickému týmu se nepodařilo zužitkovat šance a v nastavení přidal Fernandes druhý gól z pokutového kopu.



Portugalským fotbalistům se povedla odveta za poslední vzájemné střetnutí v osmifinále minulého mistrovství světa, ve kterém je Uruguay vyřadila díky dvěma brankám Cavaniho. Jihoamerický tým obdržel branku v základní skupině MS po 519 minutách. Poslední, komu se proti mistrům světa z let 1930 a 1950 podařilo do dnešního dne prosadit, byl anglický fotbalista Wayne Rooney na MS v roce 2014.

Uruguay se utká v pátek s Ghanou a výhra by jí mohla stačit k postupu. Portugalsko se v souběžně hraném utkání střetne s Jižní Koreou, která má po dnešní porážce s africkým účastníkem skupiny H stejně jako jihoamerický celek jeden bod.

V úvodu bylo aktivnější Portugalsko, ale střely Carvalha a Félixe se nevešly mezi tři tyče. Ve 32. minutě mohla jít do vedení Uruguay. Bentancur se od půlící čáry dostal až k velkému vápnu, kde efektní kličkou vyřadil ze hry tři bránící Portugalce, jeho následnou střelu ale se štěstím zneškodnil Costa. Byla to vůbec první střela urugayského výběru na bránu na tomto MS. Těsně před koncem prvního dějství opustil hřiště v slzách zraněný Mendes.

Vítěz Eura 2016 otevřel skóre devět minut po změně stran. Fernandes vyslal z kraje střílený centr, na který si naskočil Ronaldo, a i přes to, že na míč nedosáhl, znepříjemnil situaci Rochetovi natolik, že uruguayský brankář na trajektorii míče už nedokázal včas zareagovat.

V 75. minutě mohlo být vyrovnáno, střela Gómeze ale skončila na pravé tyčce. O tři minuty později měla Uruguay další slibnou příležitost, po standardní situaci se dostal k míči Suárez a z bezprostřední blízkosti zamířil pouze do boční sítě.

V závěru utkání vstoupil do hry videorozhodčí, který si všiml Giménezovy hry rukou ve vápně. K nařízené penaltě si stoupl Fernandes, počkal si na pohyb brankáře a s přehledem proměnil. Záložník Manchesteru United vstřelil v posledních jedenácti zápasech Portugalska sedm branek a je nejlepším střelcem národního výběru v roce 2022.

Góly

Domácí: 54. B. Fernandes, 90+3. B. Fernandes

Hosté:

Sestavy

Domácí: Costa – Cancelo, Dias, Pepe, Mendes (42. Guerreiro) – W. Carvalho (82. Palhinha) – Neves (69. Leão), Ber. Silva – B. Fernandes, Ronaldo (C) (82. Ramos), Félix (82. Nunes).

Hosté: Rochet – J. Giménez, Godín (C) (62. Pellistri), Coates, Olivera (86. Viña) – Bentancur – Valverde, Vecino (62. De Arrascaeta) – Varela, Cavani (72. L. Suárez), Núñez (72. M. Gómez).

Náhradníci

Domácí: Patrício, Sá, Dalot, Guerreiro, Silva, Horta, João Mário, Leão, Nunes, Ramos, Palhinha, Vitinha, Silva

Hosté: Cáceres, De Arrascaeta, Canobbio, Muslera, de la Cruz, Gómez, Sosa, Rodríguez, Suárez, Torreira, Torres, Viña, Ugarte, Pellistri

Karty

Domácí: Neves, Félix, Dias

Hosté: Bentancur, Olivera

Rozhodčí

Faghani – Mansouri, Abolfazu.

Stadion

Lusail stadium, Al Daayen, Katar

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Portugalsko 3 2 0 1 6:4 6
2. Již. Korea 3 1 1 1 4:4 4
3. Uruguay 3 1 1 1 2:2 4
4. Ghana 3 1 0 2 5:7 3

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud