Radek Špryňar
10. prosince 2022 • 19:15

Ronaldo v slzách: pohled, který trhal srdce. Šanci v nastavení nevyužil

Autor: Radek Špryňar, inf
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na začátku nastavení mohl změnit protivný tok dějin. Po jedné z mála dokonalých přihrávek Bruna Fernandese se Cristiano Ronaldo hrnul ke střele. Míč napálil pravým nártem, docela slušně, ale Jasín Bunú předvedl závěrečný ze sady skvělých zákroků čtvrtfinále. Následoval pád do totální deprese. Za pár minut CR7 v slzách opouštěl bojiště po prohře 0:1. Moc dobře věděl, že měl poslední šanci dotáhnout Portugalsko k nejcennější fotbalové trofeji. Maroko postupuje jako první africký tým v historii světových šampionátu do semifinále.



Byl to smutný pohled.

Mnohým trhal srdce.

Ještě na trávníku se Cristiano Ronaldo snažil držet, prsty si mnul oči. Evidentně zničený rychle odkráčel do tunelu, marockým hráčům ani nepodal ruce. Pak portugalskou megastar definitivně dohnalo zoufalství. V tunelu se rozplakal, jeden ze členů reprezentačního týmu ho konejšivě poplácal po rameni. Pak zmizel do kabiny. Pryč od televizních kamer.

Tímto způsobem téměř jistě skončil příběh jednoho z největšího hráčů fotbalových dějin na scéně mistrovství světa.

„Trvalo nám dlouho, než jsme se dostali do zápasu. Hráči chtěli, ale nemohli. Věřili si a toužili uspět, ale nedokázali jsme naplno předvést svou hru. Nezvládli jsme si vytvořit dostatek brankových příležitostí. Vyřazení z mistrovství světa vždycky bolí,“ soukal ze sebe portugalský trenér Fernando Santos.

SESTŘIH: Maroko – Portugalsko 1:0. První semifinále pro africký tým zajistil z výskoku Nasjrí
Video se připravuje ...

Pětinásobný vítěz Zlatého míče napsal na svém pátém světovém šampionátu další díl seriálu o nenaplněných nadějí. A další už zřejmě nebude. V sedmatřiceti letech už asi další start na mundialu nepřidá. V Kataru se totiž ve vyřazovací části ocitl v roli náhradníka, na což nebyl zvyklý.

V základní sestavě nebyl v osmifinále proti Švýcarsku, ani v sobotním odpoledni ve čtvrtfinálové bitvě s Marokem. Do zápasu naskočil až zkraje druhého poločasu za nepříznivého stavu 0:1. S výsledkem ale nic neudělal.

Ve vyřazovacích bojích má CR7 děsivou bilanci. V historii světových šampionátů nastoupil celkem do osmi zápasů play off (včetně duelu o třetí místo na MS 2006), odehrál 570 minut, sedmadvacetkrát vystřelil na branku, ale ani jednou netrefil cíl…

Nezměnilo se to ani v Kataru, byť na konci mohl vyhnat z hlavy všechny démony.

Jenže Bunú byl proti.

Spousta fanoušků Ronalda v posledních týdnech kritizovala, našel ale i zastání. „Bylo velmi smutné sledovat Cristiana v slzách, jak přišel o sen vyhrát mistrovství světa. Ti, kteří se mu posmívají, by si měli pamatovat, co pro fotbal udělal. Prožil si nejtěžší rok sportovního života i mimo něj. Má můj respekt,“ napsal Piers Morgan, novinář, který Portugalce zpovídal v třaskavém rozhovoru, jenž předcházel jeho konci v Manchesteru United.

Spekuluje se, že po šampionátu Ronaldo může ukončit reprezentační kariéru. V příštích hodinách, možná dnech, či týdnech, se svět dozví víc. Na tuto zprávu se bude netrpělivě čekat.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud