13. prosince 2022 • 14:00

Semifinále č.1: týmová práce a obránce turnaje vs. variabilita a král Messi

Autor: šp, jav, jon, inf
Vstoupit do diskuse
1
  • Srovnání Chorvatsko vs. Argentina: přednosti, slabiny a jak si vedou hvězdySrovnání Chorvatsko vs. Argentina: přednosti, slabiny a jak si vedou hvězdyFOTO: Koláž iSport.cz

    Už se to blíží. Co nevidět fotbalový svět pozná svého nového krále. Tradiční fotbalové adresy zastupují v semifinále Francie a Argentina, hlavním vyzývatelem je pak Chorvatsko a africký zbojník v závětří z Maroka, který už překvapil nejednoho favorita. Jaká je podle deníku Sport šance, že celý šampionát ovládne Lionel Messi a spol.? A co parta okolo Luky Modriče?

  • Chorvatsko: jak si vedou hvězdy

    Luka Modrič i v sedmatřiceti letech potvrzuje status jednoho z nejlepších fotbalistů poslední dekády, Joško Gvardiol je suverénně nejlepším obráncem šampionátu a Mateo Kovačič má oproti běžným smrtelníkům zhruba trojnásobnou kapacitu plic. Nebývalo to vždy pravidlem, na tomhle turnaji se ale Chorvati na své klíčové hráče mohou spolehnout. Čím víc jde navíc do tuhého, tím líp si vůdci šachovnicového mužstva vedou. Dokonale to sedí třeba na gólmana Dominika Livakoviče.

    Joško Gvardiol si říká o rekordní nabídku. Koupí Chorvata Guardiola?
    Video se připravuje ...

  • Chorvatsko: přednosti

    Mělo se za to, že pro Brazilce budou pouze chutným soustem. Chorvaté ale v konfrontaci s největším favoritem mistrovství potvrdili, že se mohou s otevřeným hledím postavit komukoli na světě. Ne nadarmo se o nich říká, že po čistě fotbalové stránce mají potenciál bez jakýchkoli limitů. Aby ho dokázali naplno využít, musí být zároveň disciplinovaní a skvěle organizovaní. V minulosti častokrát dokázal balkánský výběr vnitřními spory spolehlivě rozložit sám sebe, teď se až příkladně pere za společnou věc.

    Japonsko – Chorvatsko: hrdina Livakovič! Chytil tři penalty a zařídil čtvrtfinále
    Video se připravuje ...

  • Chorvatsko: slabiny

    Francouzi mají Kyliana Mbappého, Argentinci Lionela Messiho, ale Chorvati? Na turnaji opravdu rozdílovým hráčem čistě do ofenzivy zkrátka nedisponují. Dosud se jim dařilo tenhle nedostatek eliminovat, dříve nebo později ale může nastat moment, kdy už tahle díra zalepit nepůjde. Balkánci spoléhají na vynikající středovou formaci a účinnou herní šablonu, semifinále MS je ale přesně tím případem, kdy potřebujete udělat taky něco extra. Chorvaté ale ´svého´ Messiho jednoduše nemají.

    Šance na zlato podle Sportu: 25 %

  • Argentina: jak si vedou hvězdy

    Lionel Messi kraluje šampionátu v Kataru. Čtyři vstřelené góly (2. místo na turnaji), dvě asistence (2.), 24 střeleckých pokusů (1.), 11 na bránu (1.), 14 vytvořených šancí (1.), úspěšné driblinky (2.). Argentinská modla hraje svůj nejlepší mundial a táhne svou zemi v misi za světovým titulem. Naopak Lautaro Martínez, obávaný šutér z Interu Milán, po horších výkonech vypadl ze základu. Naopak proměnil klíčovou penaltu proti Nizozemsku.

    Argentina - Austrálie: Messi pálil potřetí, v gólech na MS překonal Maradonu
    Video se připravuje ...

  • Argentina: přednosti

    Variabilita. Třeba na Nizozemce neváhal trenér Scaloni postavit tři stopery a dva halvbeky, aby eliminoval soupeřovu sílu na stranách. Argentina má spoustu ofenzivních es, může si vybírat, kým a v jakém počtu podpořit Lionela Messiho. Vedle kapitána roste mladý útočník Julián Álvarez, uprostřed pole diktuje tempo dvojice Alexis Mac Allister, Rodrigo de Paul, výtečně je jistí mladík Enzo Fernandez. Velmi dobře fungovalo ve čtvrtfinále defenzivní trio Lisandro Martínez, Nicolas Otamendi a Cristian Romero.

    SESTŘIH: Nizozemsko – Argentina 2:3 pen. Gól v nastavení, pálil i Messi. Rozhodl Martínez
    Video se připravuje ...

  • Argentina: slabiny

    Ztráta dvou krajních hráčů. Marcos Acuňa ve čtvrtfinále velmi dobře uhlídal nebezpečného Denzela Dumfriese. Střídající Gonzalo Montiel proměnil důležitou třetí penaltu v rozstřelu. Oba reprezentanty ale vyřadily z boje o finále žluté karty. Trenér Scaloni si také musí dát pozor na to, jakým způsobem sáhne do zápasu. Proti Nizozemsku za stavu 2:0 vystřídal špatně. Leandro Paredes si koledoval o vyloučení, obránce German Pezzella vyrobil hloupý faul před nizozemským vyrovnáním.

    Šance na zlato podle Sportu: 15 %

    Nizozemsko – Argentina: Rozhodující penalta Lautara Martineze v 5. sérii
    Video se připravuje ...

     

     

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud