25. května 2011 • 10:17

V Japonsku bez Rosického a Baroše, pojede Pilař

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nominaci fotbalové reprezentace pro turnaj Kirin Cup v Japonsku chybí několik opor včetně Tomáše Rosického, Milana Baroše, Jaroslava Plašila či Zdeňka Pospěcha. Ve výběru pro červnová utkání s Peru a Japonskem naopak nebudou chybět Petr Čech, Michal Kadlec či Tomášové Sivok a Hübschman.



Trenér Michal Bílek povolal mezi dvaadvacítku pro národní tým i šest nováčků - Theodora Gebre Selassieho (Liberec), Aleše Hrušku (Příbram), Václava Pilaře (Hradec Králové), Petra Trappa (Plzeň), Petra Jandu (Slavia) a Kamila Vacka (Sparta). Nominaci oznámil kouč na dnešní tiskové konferenci.

Bílek nemohl vzít několik hráčů především kvůli zdravotním důvodům, jen v případě Plašila udělal výjimku a dal mu volno po náročné sezoně. Pospěch požádal o volno z vážných rodinných důvodů.



"Baroš nenastupuje, Rosický má trhlinu ve svalu, Pudila čeká operace," vypočítával trenér nucené ztráty a vynechat musel také hráče, kteří jsou v nominaci pro mistrovství Evropy jednadvacítky. Jinak by s týmem jeli zřejmě i Tomáš Pekhart, Václav Kadlec a Jan Morávek.

Radost mu naopak udělali z obvyklých opor Čech, Michal Kadlec, Sivok, Hübschman, Roman Hubník, či Jan Rezek, kteří se neomluvili, přestože mají po náročné sezoně. "Výsledky sice nejsou v této fázi přípravy klíčové, ale rádi bychom přivezli další výhry," řekl Bílek.

Češi vstoupí do turnaje 4. června proti Peru v Macumotu, o tři dny později budou hrát v Jokohamě s domácím výběrem.

Vítěze Kirin Cupu čeká prémie 100 tisíc dolarů, druhý tým polovinu, třetí si odveze 10 tisíc. Mužstvo se sejde v Praze v úterý 31. května a hned večer odletí speciálem přes Vladikavkaz. Do vlasti se vrátí 8. června.

Nominace české reprezentace na turnaj Kirin Cup v Japonsku
Brankáři: Petr Čech (Chelsea) 81/0, Aleš Hruška (Příbram) 0/0, Tomáš Grigar (Teplice) 2/0.

Obránci: Theodor Gebre Selassie (Liberec) 0/0, Michal Kadlec (Leverkusen) 23/2, Ondřej Kušnír (Sparta) 3/0, Roman Hubník (Hertha Berlín) 14/2, David Limberský (Plzeň) 6/0, Tomáš Sivok (Besiktas) 15/2, Jan Rajnoch (Ankaragücü) 11/0.

Záložníci: Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck) 36/0, Daniel Kolář (Plzeň) 1/0, Milan Petržela (Plzeň) 3/0, Kamil Vacek (Sparta) 0/0, Václav Pilař (Hradec Králové) 0/0, Petr Trapp (Plzeň) 0/0, Jan Rezek (Plzeň) 3/0.

Útočnívi: David Lafata (Jablonec) 10/2, Martin Fenin (Frankfurt) 14/3, Petr Janda (Slavia) 0/0, Tomáš Necid (CSKA Moskva) 23/7, Michal Hubník (Legia Varšava) 2/0.
Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud