1. června 2011 • 11:12

S reprezentací odletěl do Japonska i Horváth

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na palubě leteckého speciálu mířícího do Nagoji, kterým cestuje česká fotbalová reprezentace na Kirin Cup, nechybí ani Pavel Horváth. Plzeňský špílmachr si však kopačky na cestu nepřibalil. V Japonsku totiž stráví dovolenou, a tak s ním trenér Michal Bílek do sestavy rozhodně počítat nemůže. Kvůli zranění mu přitom vypadli Hübschman s Limberským.



Krátce po dnešním poledni středoevropského času dorazí česká fotbalová reprezentace do Macumota, kde ji v sobotu čeká první vystoupení na Kirin Cupu proti Peru. Za sebou budou mít Čech a spol. třináctihodinový let a ještě dvě hodiny strávené v autobuse. „Do zápasu je ale dost času na odpočinek po cestě,“ ujišťuje manažer týmu Vladimír Šmicer.



Těsně před odletem však musel trenér Michal Bílek řešit další nepříjemnost. Kvůli zranění vypadli z nominace Tomáš Hübschman s Davidem Limberským. „Prvně jmenovaného trápí achilovka, druhého prasklinka ve stehenním svalu,“ vysvětlil jejich absenci na včerejším srazu v dejvickém hotelu Praha. „Je to nepříjemné. Chtěl jsem, aby letěli. Hlavně Hübschman patří mezi důležité hráče, ale nedá se nic dělat,“ posteskl si Bílek.

Obavy z případného propadáku při absenci hlavních opor však rozhodně nemá. „Bereme s sebou nejlepší tým, jaký je momentálně k dispozici. To je realita. Obavy ale nejsou,“ zůstal klidný. Žádného náhradníka na poslední chvíli nepovolal.

Ćeští fotbalisté před odletem na Kirin Cup do Japonska
Ćeští fotbalisté před odletem na Kirin Cup do Japonska


I proto je zajímavé, že se ve výpravě objevil plzeňský kapitán Pavel Horváth. Ten však do Japonska cestuje pouze na dovolenou. „Když jsem zaslechl v pondělí na vyhlášení Zlatého míče, že s námi Pavel Horváth letí do Japonska, tak jsem si nejdřív myslel, že si někdo dělá srandu. Uvěřil jsem, až když mi to Pavel sám potvrdil,“ divil se i Vladimír Šmicer.

„Pavel využil příležitosti, že tam jedeme a letí s rodinou za kamarády na dovolenou,“ vysvětlil přítomnost nečekaného pasažéra. Šmicer si nakonec neodpustil ani drobný žertík, Horváthovi totiž doporučil, ať si přibalí do kufru kopačky. „Nakonec nás letí jen dvacet, tak kdyby nás skolila třeba chřipka, já si je beru taky,“ smál se.

Třeba Tomáši Necidovi však před odletem příliš do smíchu nebylo. Útočník CSKA Moskva připustil, že se mu v hlavě honí události, které v posledních týdnech zasáhly zemi vycházejícího slunce. „Obavy jsou pořád. Je tam radiace, bylo tam tsunami, je to nepříjemné,“ přiznal.

Plně však důvěřuje vedení týmu, které veškeré nebezpečí vyvrátilo a do Japonska se těší. „Že bych se omluvil? O tom jsem vůbec nepřemýšlel,“ dodal fotbalista, jenž si jako jediný nemusel kvůli turnaji krátit dovolenou, ruská liga je totiž v plném proudu.

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud