1. června 2011 • 16:35

Dušan Uhrin st.: Horváth patří do reprezentace

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PÁTEČNÍ SPORT MAGAZÍN - Spartu v roce 1992 dovedl v nultém ročníku Ligy mistrů na 3. místo v Evropě. Když tedy trenér Dušan Uhrin starší vidí, jak dopadl jeho oblíbený klub letos, je mu smutno. „Plzeň si ale ligový titul zaslouží. A takový Horváth? Ten patří do reprezentace,“ řekl trenér vicemistrů Evropy 1996 pro Sport Magazín, který vyjde v pátek.



Kvůli fotbalu procestoval celý svět, vedl týmy od Gruzie po Izrael či Saúdskou Arábii. Kdesi uvnitř ale Dušan Uhrin starší stále zůstal sparťanem. Dokonce tak zatvrzelým, že letos věřil v titul svého oblíbeného mužstva až do poslední možné chvíle.

„Byla to ale volba srdcem, ne rozumem,“ přiznává Uhrin v rozhovoru pro Sport Magazín, který vychází v pátek.

V interview mluví o tom, v čem byl největší rozdíl mezi úspěšnou Plzní a druhou Spartou. Rozplývá se nad výkony lídra mistrů Pavla Horvátha, kterého by hned bral do reprezentace. „V nároďáku mají být ti nejlepší. A mezi takové teď rozhodně patří, nehledě na jeho věk,“ vysvětluje.

Titulní strana Sport MagazínuFoto Koláž iSport.cz


Uhrin vzpomíná na podobné fotbalové fanfaróny, které během své kariéry trénoval. Prozrazuje, jak na ně. A taky si vybavuje, jaká je jeho zkušenost s dnešním nezkrotným sparťanským živlem Tomášem Řepkou. „Pro mě je překvapivé, co se o něm dnes říká. Řepka jak jsem ho znal já? Tichý kluk, o kterém jste v kabině ani nevěděli.“

Uhrin v rozhovoru objasňuje, které tři ligové hráče by bral do svého týmu. Přemýšlí o tom, jestli sparťanský GSM Jozef Chovanec někde udělal chybu. A taky popisuje, zda by ho nenahněvalo, kdyby jeho syn a další trenér Dušan Uhrin mladší šel trénovat rivala ze Slavie.

Kromě rozhovoru s Uhrinem najdete v pátečním Sport Magazínu odlehčená školní vysvědčení pro všechna ligová mužstva. Kdo z nich patřil v poslední sezoně ke šprtům, kdo ke zlobilům, kdo k propadlíkům? Jaké známky si vysloužili od přísných učitelů v různých fotbalových předmětech?

V pátečním Sport Magazínu čtěte:

- Rozhovor s Dušanem Uhrinem o Horváthovi v reprezentaci a o nabídkách ze Sparty a ze Slavie.

- Odlehčená školní vysvědčení pro všechna mužstva Gambrinus ligy. Kdo je šprt, kdo má v žákovské nejvíc poznámek?

- Uniklo z facebooku: Pavel Vrba. Koho má plzeňský trenér za přátele na facebooku? O čem si psal se slavným hokejistou Martinem Strakou?

- Sportovní hračky: Rooneyho vychytané kopačky. Přesvědčte se, co všechno pomáhá dělat z Waynea Rooneyho špičkového hráče. Jak jeho kopačky umožňují střílet razantnější pumelice, tlumí nárazy.


Dušan Uhrin na lavičce
Dušan Uhrin na lavičce




Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud