21. června 2011 • 21:26

Euro se blíží a Poláci nestíhají termíny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Problémy s dostavbou Národního stadionu ve Varšavě, na němž se příští rok uskuteční fotbalové mistrovství Evropy, přinutily Polsko přesunout zářijový přípravný zápas s Německem. Původně měla být aréna v metropoli slavnostně otevřena 30. června, jenže termín nebude dodržen a polský svaz dnes oznámil, že reprezentace bude hostit Německo 6. září v Gdaňsku.



V Polsku provázely problémy při stavbách i další stadiony pro Euro, včetně toho v Gdaňsku. Odtamtud byl pro změnu přeložen duel Poláků s Francouzi z 9. června právě do Varšavy, ale na stadion Legie.


Varšavský Národní stadion se potýkal se špatně smontovaným schodištěm a ohrozil by tak případnou evakuaci fanoušků, navíc byly chyby v projektu elektrických a sanitárních instalací. Termín slavnostního otevření tak byl odložen až na listopad.

Evropský šampionát v příštím roce uspořádá Polsko s Ukrajinou. Zbývajícími dějišti na polském území budou Poznaň a Vratislav.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud