9. srpna 2011 • 04:00

Guédé chystá premiéru. Za Slovensko nastoupí hráč tmavé pleti

Autor: bke
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu 26 a dlouho čekal, než bude moci nastoupit za slovenskou fotbalovou reprezentaci. Není to žádný opožděný talent, ale hráč tmavé pleti Karim Guédé.

 

 

 



Opora bratislavského Slovanu, která má francouzského otce a matku původem z Toga, se narodila v Hamburku. Cesta až do slovenské reprezentace tak nebyla jednoduchá.

Snaha získat slovenské občanství se definitivně dotáhla až před třemi týdny. Guédé tak může ve středu poprvé nastoupit v dresu Slovenska v zápase proti rakouské reprezentaci v Klagenfurtu (20.30).

"Splnil se mi velký sen," prohlásil pro Čas.sk šťastný Guédé. "Moc se na ten zápas těším a jsem připravený, abych nastoupil od začátku utkání."

Trenér Vladimír Weiss dlouho vyzýval slovenské orgány, aby mu občanství udělily. A dočkal se on i Guédé. Stane se tak prvním hráčem tmavé pleti ve slovenském národním týmu.

A už se těší, jak bude svou lámanou slovenštinou zpívat hymnu "Nad Tatrou sa blýska"... "Moje rodina bude při zápase na tribuně a bude na mě hrdá," říká Guédé. "Hymnu si určitě zazpívám."

Karim Guédé, první hráč tmavé pleti ve slovenské reprezentaci
Karim Guédé, první hráč tmavé pleti ve slovenské reprezentaci

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud