3. září 2011 • 18:47

Koledoval si o červenou, vymodlil penaltu. Pád Rezka zachránil remízu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA - Když v barvách českého týmu vyběhne na hřiště Jan Rezek, pokaždé se dějí věci. Útočník kyperské Famagusty v březnu ve Španělsku penaltovým zákrokem na Iniestu připravil mužstvo o remízu, ve Skotsku naopak bod zachránil. Jeho pád ve vápně rozhodčí pískl, následnou penaltu proměnil Kadlec a vyrovnal na konečných 2:2.



Na trávník v Hampden Parku se Rezek dostal v 56. minutě, kdy střídal bývalého spoluhráče z Plzně Milana Petrželu. Hned po šesti minutách mohl ze hřiště mazat pryč. Tvrdým skluzem sestřelil domácí hvězdu Adama, rozhodčí nakonec vytáhl "jen" žlutou.

Agresivně, důrazně, s obrovským nasazením. Jinak někdejší střelec Plzně ani hrát neumí. Přemotivovanost se Rezkovi vymstila v březnu ve Španělsku. Čtvrt hodiny před koncem ve vápně stáhl Iniestu, Villa penaltu proměnil a rozhodl o výhře 2:1. "Moje hloupost," litoval tehdy smutný hráč.

Po utkání ve Skotsku mu spoluhráči naopak budou děkovat. Běžela devadesátá minuta, Češi se zoufale pokoušeli o vyrovnání.

Rezek se ve vápně dostal do kontaktu s domácím Wilsonem, okamžitě padl. Penalta! Verdikt rozhodčího je jednoznačný, míč si bere Kadlec a vyrovnává na konečných 2:2.

Opakované záběry však ukazují, že o faul s největší pravděpodobností nešlo. Wilson se českého útočníka nedotkl. "Penalta nebyla, co si budeme nalhávat. Zachránil nás rozhodčí, do Holandska bychom měli poslat nějaký dáreček," hodnotil zákrok pro iSport.cz Radek Drulák, bývalý reprezentant a ligový kanonýr.

Jestliže po Španělsku čelil Rezek obrovské kritice, po Skotsku se stane oslavovaným hrdinou. I když s puncem filmaře, který penaltovému zákroku hodně pomohl...

Scott Brown se snaží chytit Michala Kadlece.
Scott Brown se snaží chytit Michala Kadlece.

Vstoupit do diskuse
15

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud