9. února 2013 • 22:40

Mali stejně jako před rokem porazilo Ghanu a bralo bronz

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mali stejně jako před rokem vybojovali bronz na mistrovství Afriky. A znovu se jim to povedlo v duelu s Ghanou, kterou na minulém šampionátu porazili 2:0, dnes bylo konečné skóre 3:1. Lépe se Mali umístilo jen v roce 1972, kdy skončilo druhé. Finále mezi Nigérií a Burkinou Faso se hraje v neděli.



Mali poslal do vedení hlavou útočník italského Chieva Mahamadou Samassa, krátce po změně stran pak zvýšil kapitán Seydou Keita. Ghana měla šanci vrátit se do zápasu penaltou, kterou však Wakaso Mubarak zahodil. Snižující gól Kwadmo Asamoaha osm minut před koncem tak přišel až příliš pozdě. Při zoufalé závěrečné snaze Ghany pak přidal z brejku třetí gól Mali střídající Sigamary Diarra.

Maliští hráči tak mohli zahájit emociální oslavy, které jsou v kontrastu s politickými problémy v jejich zemi, kde francouzské vojenské jednotky bojují s radikálními islamisty.

Mistrovství Afriky ve fotbale - o 3. místo:
Mali - Ghana 3:1 (1:0)
Branky: 21. Samassa, 48. Keita, 90.+2 S. Diarra - 82. Asamoah.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud