7. srpna 2013 • 13:12

Bílek vyhoví Vrbovi. Volal jsem mu, odmítá nařčení z Plzně

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Vrba si přál, aby na "jeho" Plzeň byl Michal Bílek hodný. Reprezentační kouč prosbu šéfa plzeňské party vyslyšel. Na přátelské utkání s Maďarskem (14. srpna) sice povolal čtveřici západočeských plejerů (Procházka, Limberský, Kolář, Darida), zároveň ale slíbil, že nikdo z nich neodehraje celé utkání. Bílek také popřel, že s Vrbou nekomunikuje, jak plzeňský trenér tvrdil po sobotním zápase s Baníkem Ostrava.



Viktoriáni se nachází v jednom z klíčových období sezony, zápasy běží v rychlíkovém tempu. Odveta 3. předkola Ligy mistrů s Kalju, v neděli liga se Znojmem, v týdnu reprezentace, pak zápas se Spartou a v případě postupu úvodní duel play off Ligy mistrů.

Bílek nominace
Video se připravuje ...

"Snad na nás bude reprezentační trenér Michal Bílek trošku hodný a některé hráče nám pošetří tím, že nebudou hrát v Maďarsku celý zápas," žádal Vrba svého reprezentačního kolegu po sobotní výhře s Baníkem Ostrava.

Bílek přání českého mistra vyslyšel. "Sešel jsem se s panem Šádkem (generální manažer Plzně), řekl jsem mu své představy. Ani jeden z hráčů Plzně neodehraje 90 minut, pokud se nestane něco mimořádného," slíbil reprezentační kouč.

"Řekl jsem jim (zástupcům Plzně), kdo bude hrát a jakou vytíženost hráči v Maďarsku budou mít. Není mezi námi žádný problém, Plzeňští souhlasili. Chápu jejich postoj, hrají o Ligu mistrů," dodal na středeční nominační tiskové konferenci Bílek.

Reprezentační kouč nakonec na přátelský duel s Maďarskem (středa 14. srpna) povolal čtveřici Limberský, Procházka, Kolář, Darida. Prosbu Pavla Vrby splnil tím, že slíbil, že ani jeden neodehraje celý zápas.

Bílek: S Vrbou mluvím

Zároveň uvedl, že s Vrbou komunikuje. "S Pavlem jsem několikrát mluvil, není pravda, že bychom si netelefonovali. A když Plzeň něco chtěla, sešel jsem se s panem Šádkem. Mezi mnou a Pavlem Vrbou není žádný problém," zdůraznil Bílek, čímž vyvrátil sobotní tvrzení plzeňského kouče.

Pavel Vrba měl svým borcům co říciFoto Pavel Mazáč (Sport)

Bílek podobnou prosbu plzeňského kouče odmítl v listopadu 2010, kdy na přátelské utkání s Dánskem nominoval tři tehdejší hráče Viktorie (Rezek, Limberský, Petržela), ač je dva dny poté čekalo ligové utkání.

"Může se stát, že některý z plzeňských hráčů odehraje v Dánsku celý zápas. Vím, že je to pro klub nepříjemná věc, ale ti hráči byli nominováni do národního týmu. Nemůže se brát ohled na to, kdy potom hrají," tvrdil tehdy Bílek, ač nakonec víc než poločas odehrál pouze Rezek (65 minut), Limberský s Petrželou nastoupili až v závěru.

"Pokud trenéra Bílka vůbec nezajímají problémy Plzně, mě reprezentace také nezajímá, protože je to v kompetenci pana Bílka," prohlásil o čtyři měsíce později Vrba.

Teď to vypadá, že se představitelé momentálně nejúspěšnějšího českého klubu a národního týmu tentokrát dohodnou. Sám Vrba v úterý na tiskové konferenci před zápsem s Kalju přiznal, že celou záležitost považuje za vyřízenou.

Plzeňský trenér Pavel Vrba mohl být spokojený. Navzdory červené kartě slaví Viktoria postup do dalšího předkola Ligy mistrů
Plzeňský trenér Pavel Vrba mohl být spokojený. Navzdory červené kartě slaví Viktoria postup do dalšího předkola Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud