7. srpna 2013 • 11:08

Bílek na Maďary povolal Rabušice, ve výběru chybí Rosický a Čech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberecký útočník Michael Rabušic se před přípravným utkáním v Maďarsku poprvé dostal do fotbalové reprezentace. V nominaci kouče Michala Bílka naopak chybí kapitán Tomáš Rosický i brankář Petr Čech. Duel v Budapešti se uskuteční příští středu.



Rabušic si povolání vysloužil díky aktuální střelecké formě: v úvodních třech ligových zápasech nastřílel tři branky a jednou se prosadil i v předkole Evropské ligy proti FC Curych. Třiadvacetiletého forvarda zpráva zastihla právě na dnešní cestě do Švýcarska k odvetnému utkání.

Rosický s Čechem naopak nyní dostali volno, aby nechyběli v závěru přípravy Arsenalu a Chelsea, které o příští víkendu vstoupí do nového ročníku Premier League.

Bílek nominace
Video se připravuje ...

"Chelsea má za sebou náročné soustředění v Asii, po něm Petr byl jen pár dní v Londýně, teď jsou v USA a vrací se až v neděli. Tak požádal, abych ho nezařadil do nominace. Akceptoval jsem to," vysvětlil Bílek absenci reprezentační jedničky.

"Podobné to je u Tomáše Rosického, vypadá to, že by mohl být v základní jedenáctce Arsenalu. Tak chce být připravený na příští víkend, kdy začíná Premier League," dodal kouč o svém kapitánovi.

Po téměř roční pauze se v elitním výběru objevuje sparťanský záložník Josef Hušbauer, naopak chybí jeho kluboví spoluhráči David Lafata a Ladislav Krejčí. Kouč Bílek zveřejnil nominaci na dnešní tiskové konferenci v Praze.

"Rabušic měl velmi dobrý závěr v minulém ročníku, formu si drží v lize i teď. Dostane příležitost, je to silný hráč. má velmi dobrou fyzickou kondici. S Davidem Lafatou jsem mluvil, nejede jen proto, že chci vyzkoušet Rabušice," přiblížil důvody své nominace reprezentační trenér.

Utkání v Maďarsku je posledním testem před podzimním finišem kvalifikace o postup na mistrovství světa. Češi se 6. září doma utkají s Arménií a 10. září se představí v Turíně. V říjnu je čekají duely na Maltě a na závěr v Bulharsku.

ílkův tým je v kvalifikaci zatím třetí se ztrátou jednoho bodu na Bulharsko, Itálie má na český tým náskok pěti bodů. Přímý postup si zajistí vítěz skupiny.

Nominace české fotbalové reprezentace na přípravné utkání s Maďarskem (14. srpna v Budapešti):

Brankáři
Jaroslav Drobný (Hamburk, 6/0)
Tomáš Vaclík (Sparta, 1/0)
Obránci
Michal Kadlec (Fenerbahce, 47/8)
Tomáš Sivok (Besiktas, 40/3)
Theodor Gebre Selassie (Brémy, 23/1)
Marek Suchý (Spartak Moskva, 11/0)
Václav Procházka (Plzeň, 0/0)
David Limberský (Plzeň, 20/0)
Záložníci
Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck, 54/0)
Josef Hušbauer (Sparta, 2/0)
Vladimír Darida (Plzeň, 13/0)
Jaroslav Plašil (Bordeaux, 84/6)
Petr Jiráček (Hamburk, 21/3)
Daniel Kolář (Plzeň, 16/2)
Útočníci
Michael Rabušic (Liberec, 0/0)
Václav Kadlec (Sparta, 3/1)
Matěj Vydra (Udine, 7/2)
Libor Kozák (Lazio Řím, 3/0)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud