21. května 2014 • 22:45

Vrba po remíze chválil: Ukázali jsme způsob, jakým chceme hrát

Autor: kap, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HELSINEK | Druhý zápas, druhá remíza, podruhé skóre 2:2. Pavel Vrba se sice premiérové výhry na lavičce českého národního týmu nedočkal, přesto na zápase s Finskem našel pozitiva. Mimo jiné pochválil hráče z české ligy a zároveň zdůraznil, že z děravé obrany se mužstvo poučí.



MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 5. • 18:00
Finsko
Finsko
2:2
ONLINE
21. května
18:00
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 18. Pukki, 20. Pukki

Hosté: 19. Vydra, 36. Hušbauer

Sestavy

Domácí: Hrádecký ─ Raitala, Moisander (C) (46. Mäntylä), J. Ojala (89. Heikkilä), Sorsa ─ Tainio (46. Schüller), Ring, Hetemaj, Sparv ─ Pukki (83. Väyrynen), Pohjanpalo (71. Väyrynen).

Hosté: Vaclík ─ Kadeřábek, Suchý (46. Procházka), M. Kadlec (C), Limberský (66. Pudil) ─ Dočkal (46. Vaněk), Vácha, Darida, Hušbauer (78. Hořava), Krejčí ─ Vydra (46. Kadlec).

Rozhodčí

Drachta ─ Brandner, Kühr

Stadion

Olympijský stadion, Helsinky

Hlavně druhý poločas, kdy český tým držel Finsko na soupeřově polovině, se fanouškům musel líbit. "Odehráli jsme lepší utkání než s Norskem, dařilo se nám po kombinační stránce," těšilo trenéra Vrbu.

Na týmovém projevu už občas probleskl styl, který se Vrba snaží hráčům vtlouct do hlavy. Tedy útočná hra s rychlými, ostrými kraji založená na přesné kombinaci. Taková, s jakou slavil Vrba úspěchy v Plzni.

"Ukázali jsme způsob hry, který chceme praktikovat, bohužel jsme nebyli přesní v zakončení," mrzela Vrbu remíza 2:2. "Jsem rád, že jsme dokázali reagovat na to, že vývoj nebyl pro nás optimální, na druhou stranu jsme měli víc šancí, kdy jsme mohli rozhodnout," dodal k utkání.

Trenér Pavel Vrba se ve svém druhém reprezentačním utkání výhry nedočkal.Foto Pavel Mazáč (Sport)

Proti Finsku nastoupilo v základní sestavě devět hráčů, kteří prošli Spartou nebo Plzní. Prim hrála šestice členů mistrovského kádru české Gambrinus ligy a držitele ligového poháru.

"Hráče, co přišli, musím pochválit za aktivitu. Nikdo z nových nezklamal, je vidět, že i hráči z české ligy dokáží hrát na mezinárodní scéně," chválil Vrba Váchu, Kadeřábka a spol.

"Bohužel jsme nebyli přesnější v předfinální fázi, často se nám nepodařilo dát balón, ze kterého bychom dali gól," zmínil Vrba jiné nedostatky.

Hlavním minusem českého výkonu s Finskem byly chyby v defenzivě. "Dostali jsme strašně podobné góly, ještě tam byla jedna taková šance. Hráči byli upozornění na Pukkiho, že si zabíhá za obranu. My se z toho poučíme a doufám, že se to nebude opakovat," zdůraznil Vrba.

Reprezentační útočník Václav Kadlec v souboji s Finem Ojalou
Reprezentační útočník Václav Kadlec v souboji s Finem Ojalou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud