6. září 2014 • 18:48

Procházka: Proti Americe jsme nechtěli nic odkrývat, teď udeříme

Autor: ČTK, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté už vědí, jak na Nizozemce. Při úterním startu kvalifikace o postup na ME 2016 prý mají svěřenci Pavla Vrby šanci uspět díky standardkám. „Naposledy proti Americe jsme nechtěli nic moc odkrývat. Věřím, že teď bychom mohli udeřit,“ věří obránce Václav Procházka.



Pětinásobný reprezentant, obránce Viktorie Plzeň, se chystá na souboje s nizozemským kanonýrem Robinem van Persiem, který bude při absenci zraněného Arjena Robbena zřejmě největší ofenzivní hrozbou "Oranjes" v úterním zápase evropské kvalifikace.

„Asi na něj bude platit to, co na každé takové individuality. Být co nejblíže u něj, nenechat ho rozeběhnout a dobře se jistit,“ má jasno Procházka. Přitom se může zdát, že nemusí být Van Persie v ideální formě. Jeho anglický zaměstnavatel Manchester United zatím v Premier League tápe. Tomu, ale obránce nevěří. „Pořád je to stejný hráč. Je strašně nebezpečný a jestli zrovna neměl formu ve dvou třech zápasech, to asi nic neznamená.“

Stoper českého týmu naopak uvítal, že proti němu jako soupeř nevyběhne Arjen Robben. „Mně určitě chybět nebude. Já na něj ty vzpomínky docela mám. Samozřejmě je to výjimečný hráč a pro Holanďany hodně důležitý. Dokáže vzít hodně věcí na sebe, udělat dva hráče, vytvořit přečíslení nebo sám utéct,“ složil poklonu soupeři.

I když si Procházka myslí, že Nizozemci mají dobře propracovaný herní systém, což potvrdili i na MS, je šance nad nimi zvítězit. Cestou k úspěchu by mohly být úspěšné standardní situace. „My jsme nechtěli nic moc odkrývat v zápase s Amerikou a na tohle se ještě hodně zaměříme v dalších trénincích. Věřím, že ze standardek bychom mohli udeřit a třeba zlomit to, že jsme teď nevstřelili žádnou branku,“ uvažoval třicetiletý obránce.

Ten věří i v pomoc publika, které na Letné vždy vytvoří báječnou atmosféru. „Spoléháme na to, že budeme mít podporu diváků a s ní dokážeme vyhrát,“ dodal Procházka, který úterní bitvu proti Nizozemcům označil ze svého pohledu jako jeden z nejdůležitějších a největších zápasů kariéry.

Dostat míč do brány USA se nepodařilo ani Pudilovi
Dostat míč do brány USA se nepodařilo ani Pudilovi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud