30. března 2015 • 15:13

Vrbu čeká v Žilině dobré přijetí, nepochybuje Kozáčik

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě než trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba začal sbírat úspěchy s Plzní, prožil dva úspěšné roky v Žilině. A podle slovenského brankáře Matúše Kozáčika na něj tamní fanoušci určitě nezapomněli a v úterním přátelském utkání mezi Slovenskem a Českem Vrbu rádi přivítají.



"Věřím, že ho čeká dobré přijetí. Se Žilinou měl úspěch, na to lidi nezapomenou," řekl Kozáčik v rozhovoru s novináři. "Věřím, že bude dobrá atmosféra a oba týmy si ten zápas užijeme," dodal.

Pro gólmana Plzně bude zápas o to prestižnější, že v české sestavě může proti němu nastoupit několik spoluhráčů z Viktorie, třeba Daniel Kolář či Václav Pilař. "Samozřejmě je to hodně prestižní. Hodně kluků z českého týmu znám, takže je to jiné než normální zápas," připustil.

S Plzeňáky se však v kabině nijak zvlášť nehecoval. "My si spíše přejeme. Obě země máme kvalifikaci dobře rozehranou a bylo by skvělé, kdyby na mistrovství Evropy postoupilo Česko i Slovensko. Takže hecování neproběhlo," řekl Kozáčik.

Trenér roku 2014 Pavel Vrba: Brücknerovi nesahám ani po kotníky
Video se připravuje ...

Slováci jsou v pohodě

Zatímco Češi vedou kvalifikační skupinu A s 13 body, Slovensko dokonce ve skupině C ani jednou nezaváhalo a vede ji s plným ziskem 15 bodů. "Podzim nám vyšel skvěle a teď se na to snažíme navázat. Kluci hrají pravidelně ve svých klubech a máme dobrý kolektiv, ve kterém každý přeje každému. To je důležité," nastínil Kozáčik hlavní sílu slovenského týmu.

Důležitou postavou je také trenér Ján Kozák. "Pro nás je důležité, že stojí za hráči. Sám hrál velký fotbal, tak ví, co to obnáší. Nemá rád, když někdo něco vypouští. Potrpí si na poctivý a důrazný fotbal," řekl Kozáčik.

Sám však zatím neví, jestli proti Česku nastoupí, nebo dá trenér šanci dalším dvěma gólmanům Jánu Muchovi a Martinu Dúbravkovi. "Těžko říct, uvidíme. Každopádně bych rád proti klukům chytal," dodal Kozáčik.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud