Ondřej Škvor
11. července 2016 • 11:31

Požadavky na trenéra se rozcházejí. Pelta chce Jarolíma do měsíce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Navenek trochu řinčí zbraně, ale skutečnost tolik vypjatá patrně nebude. Až se dnes prvně potkají fotbalový předseda Miroslav Pelta s boleslavským šéfem Josefem Dufkem, možná se už dohodnou na pravidlech uvolnění trenéra Karla Jarolíma k národnímu týmu. Asociace stojí o to, aby kouč opustil klub po třetím předkole Evropské ligy, tedy nejpozději 5. srpna.



Josef Dufek by si přál, aby trenér Jarolím vedl Mladou Boleslav až do zimy. Na Strahově chtějí jeho dřívější příchod k reprezentaci. Hlavně o tom se povedou dnešní jednání.

Čistě technicky drží všechny trumfy Pelta . Jarolím má ve své smlouvě šestimilionovou klauzuli, po jejímž vyplacení musí klub svého trenéra pustit. Jenže takové vyústění nechce ani asociace, ani trenér.

„Můžeme použít oznamovací tón. Ale to nechceme, bojujeme o koeficient a neradi bychom nechali klub na holičkách,“ říká Pelta.

„Není mým cílem, aby to bylo násilnou cestou. To bych v žádném případě nechtěl, možná bych to ani nedopustil, protože to by bylo špatné,“ tvrdí Jarolím.

Klidu při jednání nepřidá, že Dufek zhutnil atmosféru svými posledními výroky. Především se podivil, že Pelta, zodpovědný za výběr reprezentačního trenéra, s ním vůbec nemluvil. „Mimo moje chápání zůstává, že to Pelta celé spustil, aniž by o uvolnění Jarolíma mluvil se mnou.“

Anonymní hlas blízký Peltovi se předsedy v tomto zastává. „Byl na zahraniční dovolené, nemohl vědět, že to Vrba položí. Pověřil proto místopředsedu Berbra , aby s Dufk em o věci mluvil. Co vím, tak proběhly tři telefonáty. V Boleslavi to tedy dopředu věděli.“

Jarolím: Trénovat národní mužstvo je ocenění a pocta
Video se připravuje ...

Mediální výroky jsou jednou věcí, realita při jednáních většinou vypadá jinak. Přesto je jasné, že zkraje se budou požadavky obou stran lišit.

Pelta už potvrdil, že je připraven vyjít Boleslavi vstříc a ponechat jí trenéra na začátek sezony. Na předkola Evropské ligy. Dufek v pátek prohlásil, že chce Jarolíma v klubu do konce zimy. Tedy ještě půl roku.

To je ovšem pro reprezentaci zcela nepředstavitelné. Podle informací Sportu stojí Pelta o to, aby Jarolím odešel po třetím předkole Evropské ligy, tedy k 5. srpnu. A to i v případě, že by Mladá Boleslav postoupila do play off. Jeho odvety se totiž hrají 26. srpna. Tedy jen devět dní před prvním kvalifikačním zápasem o mistrovství světa proti Severnímu Irsku.

I přes tyto vstupní rozdíly se může stát, že k finální dohodě dojde už dnes.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud