Jan Malý
8. července 2016 • 19:30

Jarolím: Reprezentace? Ocenění mé práce, z Boleslavi nechci odejít násilně

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má být novým trenérem české reprezentace. Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím bere zájem předsedy fotbalové asociace Miroslava Pelty jako ocenění své práce a věří, že se vedení středočeského klubu s Peltou a spol. dohodne.



„Na jednu stranu je to ocenění práce, kterou dělám. Na druhou stranu je to hektické, protože v Boleslavi jsme začali nějakou práci a připravovali jsme se na novou sezonu. A do nové kvalifikace není moc času,“ reagoval Jarolím pro deník Sport.

Jarolím: Trénovat národní mužstvo je ocenění a pocta
Video se připravuje ...

Věří, že k dohodě mezi klubem a asociací dojde a nebude se muset na sílu uplatňovat výstupní klauzule, kterou ve smlouvě má. „Myslím, že to půjde tou smírnější cestou. Nechtěl bych, aby to bylo násilně. V Boleslavi jsem dva a půl roku, vytvořili jsme tam poměrně dobrou pracovní atmosféru. S lidmi, se kterými přicházím do kontaktu, jsme našli dobrý vztah. Určitě tak není mým cílem, aby to bylo násilnou cestou. To bych v žádném případě nechtěl, možná bych to ani nedopustil, protože to by bylo špatné,“ řekl devětapadesátiletý kouč.

Pelta navrhl na post reprezentačního trenéra Jarolíma
Video se připravuje ...

Do začátku kvalifikace o postup na mistrovství světa zbývají necelé dva měsíce, což je málo času. „Podstatné je to, aby každý z nominovaných přijel s tím, že chce reprezentovat Českou republiku a odvést co nejlepší výkon. Bude na nás, abychom to dali nějakým způsobem dohromady a pokud možno se prezentovali tak, abychom to úvodní utkání zvládli,“ uvedl Jarolím, a dotkl se tak i prvního kvalifikačního zápasu, který reprezentaci čeká už 4. září doma proti Severnímu Irsku.

Celý rozhovor s Karlem Jarolímem, názory fotbalových osobností a komentář k jeho zvolení čtěte v sobotním vydání deníku Sport.

Pelta přiznal, že jediným kandidátem se kterým jednal, je Karel Jarolím
Pelta přiznal, že jediným kandidátem se kterým jednal, je Karel Jarolím

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud