15. ledna 2018 • 13:35

Prestižní post pro legendu United. Giggs povede reprezentaci Walesu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ryan Giggs je novým trenérem fotbalistů Walesu. Reprezentaci se upsal na čtyři roky. Čtyřiačtyřicetiletý bývalý záložník Manchesteru United převzal reprezentační výběr po Chrisi Colemanovi, který lavičku národního týmu opustil v listopadu.



Giggs je jedním z nejslavnějších velšských hráčů historie. Za národní mužstvo v letech 1991 až 2007 odehrál 64 zápasů, ve kterých vstřelil 12 branek. Někteří fanoušci mu ale zazlívali, že vynechal řadu přípravných utkání.

Proslavilo ho především angažmá v Manchesteru United, kde působil od mládežnických let a strávil tam celou profesionální kariéru. S vrcholným fotbalem skončil v roce 2014.

Na závěr kariéry pomáhal jako asistent Davidu Moyesovi a po jeho odvolání ve čtyřech zápasech sezony 2013/14 vedl "Rudé ďábly" jako dočasný trenér. Následně asistoval Louisi van Gaalovi a po příchodu nynějšího kouče Josého Mourinha realizační tým United v létě 2016 opustil.

Wales si předloni poprvé v historii zahrál na evropském šampionátu a senzačně došel až do semifinále. Na letošní červnové mistrovství světa v Rusku ale tým nepostoupil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud