7. března 2019 • 18:11

Velký návrat Messiho. Po devíti měsících oblékne argentinský dres

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán Lionel Messi se po téměř devíti měsících vrátí do argentinské reprezentace. Hvězdný fotbalista Barcelony je v nominaci na dva březnové přípravné zápasy a dres národního týmu oblékne poprvé od mistrovství světa v Rusku.



Jednatřicetiletý pětinásobný nejlepší fotbalista světa vypadl na MS s Argentinou 30. června s pozdějšími šampiony Francouzi v osmifinále po prohře 3:4 a nadále čeká s reprezentací na vysněnou velkou trofej. Nyní se do sestavy vrátí na zápasy s Venezuelou 22. března a s Marokem o čtyři dny později, což potvrdil dočasný trenér Lionel Scaloni.

"Věřím, že je šťastný a chce to znovu zkusit. Je v nominaci a uvidíme, zda odehraje jeden či oba zápasy. Každopádně se vrací a bude určitě vřele přivítán," řekl Scaloni. Zápas s Venezuelou odehrají vicemistři světa z roku 2014 v Madridu, s Marokem se utkají na jeho půdě.

Po zklamání z mistrovství světa se Messi omluvil z dalších reprezentačních akcí a vzal si volno minimálně do konce loňského roku. Argentinci svého kapitána postrádali šestkrát. Bílo-modrý dres Messi znovu oblékne tři měsíce před Copou América. V reprezentaci zatím odehrál 128 zápasů a dal 65 gólů.

Pod vedením Scaloniho, jenž po neúspěšném turnaji v Rusku nahradil Jorgeho Sampaoliho, Argentina zaznamenala čtyři výhry, jednu remízu a porážku. "S pokorou a poctivou prací se můžeme vrátit na úroveň, kterou tento tým kdysi měl," dodal kouč dnes v Buenos Aires.

Poprvé od šampionátu v Rusku je v nominaci také záložník Ángel Di María z Paris St. Germain. Chybějí naopak Sergio Agüero či Mauro Icardi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud