1. června 2008 • 15:13

Čeští fotbalisté v pondělí odletí na Euro

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvou přípravných zápasech s Litvou a Skotskem se čeští fotbaloví reprezentanti vracejí do Rakouska. Základnu bude mít mužstvo Karla Brücknera v Seefeldu.



Čeští fotbalisté v pondělí odletí na mistrovství Evropy. Hodinu před polednem nabere jejich speciál směr rakouský Innsbruck, odkud se reprezentanti přesunou do nedalekého Seefeldu, kde budou během šampionátu pobývat. Vpodvečer je pak čeká první trénink.

Čeští fotbalisté odcestují z ruzyňského letiště v dobré pohodě. Všechna tři přípravná utkání před startem turnaje v Rakousku a Švýcarsku vyhráli a především výkon v páteční generálce proti Skotsku vybízí k optimistu, byť soupeř nastoupil v oslabené sestavě.

Hráči dostali o víkendu volno, které využili k odpočinku a načerpání nových sil. Obránce Tomáš Sivok ale v sobotu uzavíral přestup do Besiktase Istanbul a kapitán Tomáš Ujfaluši si pro změnu musel přivstat, neboť na pražském Hlavním nádraží dopoledne představil lokomotivu v národních barvách. Brankář Jaromír Blažek a vedoucí týmu Karel Poborský zase vyrazili na charitativní golfový turnaj, v rámci něhož předali šek ve prospěch projektu Konto bariéry a invalidní vozík Janě Ceslové.

Ostatní hráči z třiadvacetičlenného kádru zamířili za svými nejbližšími, s nimiž se rozloučili před odletem do Rakouska. Hráči se sjedou zpět do Prahy dnes večer a v pondělí dopoledne nabere jejich autokar směr Ruzyně. V odbavovací hale bude tentokrát chybět Tomáš Rosický, kterého o start na turnaji připravilo zranění a následná operace podkolenní šlachy.

Jinak ale reprezentace odletí na šampionát v dobré náladě, zdravotní problémy se zatím hráčům vyhýbají. Pouze středopolař Rudolf Skácel si po zápase se Skotskem stěžoval na pobolívání achilovky a jeho kolegu ze záložní řady Marka Matějovského trápí drobné potíže s břišními svaly.
Češi dorazí do Rakouska v pravé poledne a z letiště v Innsbrucku se ihned přesunou do Seefeldu. Malé tyrolské městečko se stane základní táborem týmu během Eura, bydlet budou reprezentanti v osvědčeném pětihvězdičkovém hotelu Dorint.

Po pondělním příjezdu do Seefeldu si hráči vpodvečer poprvé zatrénují a v dalších dnech se budou věnovat především taktické přípravě. Kouč Karel Brückner stále nemá jasno o složení základní jedenáctky, především v záložní formaci řeší několik otazníků. Jisté není ani to, zda český tým nastoupí v sobotním zahajovacím utkání proti Švýcarsku jen s jediným útočníkem Janem Kollerem, nebo dostane šanci i Milan Baroš či Václav Svěrkoš.

V Seefeldu vydrží Brücknerovi svěřenci až do pátku, kdy se letecky přesunou do Basileje, dějiště zápasu s domácím Švýcarskem. Po sobotním duelu se Češi vrátí zpět do Rakouska a stejný model je čeká i při zbylých dvou utkáních základní skupiny s Portugalskem a Tureckem.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud